« Spektakli
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
BLJEŠTAVIJI NEGO IKAD

Jude Law i Uma Thurman u ocjenjivačkom sudu Cannesa

Organizatori Filmskog festivala u Cannesu u sastav ovogodišnjeg žirija, kojim će predsjedati slavni Robert DeNiro, uključili su američke glumce Judea Lawa i Umu Thurman

Fotografija vijesti
Više o

Jude Law

,

Cannes film festival

,

Uma Thurman

,

Cannes žiri

Očekuje se da će ovogodišnji festival biti blještaviji nego prošlogodišnji, kada ga je ekonomska kriza učinila znatno skromnijim nego inače. Jude Law, zvijezda "Scherlocka Holmesa", i Uma Thurman, najpoznatija po ulogama u "Pulp Fictionu" i "Kill Billu" Quentina Tarantina, svakako će pridonijeti jačanju "zvjezdanog" statusa festivala.

Ostali članovi žirija su argentinska glumica Martina Gusman, kineski producent Nansun Shi, norveška književnica Linn Ullmann, francuski redatelj Olivier Assayas, kanadski redatelj Mahamat Saleh Haroun i hongkonški filmaš Johnny To.

Najnoviji filmovi Španjolca Pedra Almodovara, Talijana Nannija Morettija, Danca Larsa Von Triera, Amerikanca Terrencea Malicka, braće Dardenne iz Belgije i Francuskinje Maiwenn Le Besco nalaze se među 19 filmova koji će se natjecati u službenoj konkurenciji na 64. festivalu u Cannesu, priopćili su u prošli tjedan organizatori.

U službenom dijelu programa prikazat će se ukupno 38 filmova, 19 u natjecateljskom i 19 u programu pod nazivom Stanoviti pogled. Da bi došli do tog izbora, organizatori festivala morali su pregledati 1715 prijavljenih filmova, više nego prethodne godine (1665 filmova). Canneski festival, 64. po redu, održava se od 11. do 22. svibnja. Zlatna palma za životno djelo bit će uručena redatelju Bernardu Bertolucciju.

20.04.2011. 08:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh