« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
RIJEČKI SDP

Jovanović: Hrvatska treba rekonstrukciju HDZ-a, a ne vlade

HDZ treba otići u oporbu te se ondje izliječiti od Sanaderova korupcijskog vladanja, izjavio je SDP-ovac Željko Jovanović

Željko Jovanović
Željko Jovanović (Bernard Čović/Cropix)
Više o

HDZ

,

SDP

,

Željko Jovanović

,

Slavko Linić

,

rekonstrukcija vlade

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da Hrvatskoj nije potrebna rekonstrukcija vlade, nego rekonstrukcija HDZ-a. Ta politička stranka treba otići u oporbu te se ondje izliječiti od Sanaderova korupcijskog vladanja, rekao je Jovanović i dodao da bi se tako vratila vjera u politiku i političare.

Najava rekonstrukcije vlade "licemjeran je i prikriven pokušaj nastavka korupcijske politike jer se time samo omogućava Jadranki Kosor da koristi državni proračun za financiranje svoje predizborne kampanje otvaranjima objekata i rezanjem vrpci", rekao je Jovanović.

Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić ocijenio je da su vladajući protekle godine vodili lošu politiku te da nije zadovoljila ni vlada ni Sabor.

Vlada je radila na štetu građana i gospodarstva. Oni koji građanima govore o potrebi suradnje stranaka na vlasti i oporbe ne shvaćaju što se u politici događalo proteklih sedam godina, istaknuo je Linić, dodajući da između njih "nema zajedničkog kontakta jer ih vladajući ne žele shvatiti kad tvrde da je samo korjenitim promjenama moguće prevladati krizu".

"Teško je, a bit će još teže jer ćemo nastaviti plaćati ceh ove vlasti", ocijenio je Slavko Linić, dodajući da je, unatoč tome, svaku krizu, pa i ovu, moguće prevladati, ali je za to potrebna promjena sadašnje politike. (hina/metro-portal)

17.12.2010. 18:08:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh