« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PA NARAVNO

Hebrang ne zna za crne fondove

Andrija Hebrang kaže da su crni fondovi HDZ-a nemogući, ali spada li ta izjava u onih 10 posto lažnih na koje političari, prema njemu, imaju pravo?

Andrija Hebrang
Andrija Hebrang (Goran Mehkek/Cropix )
Više o

Andrija Hebrang

,

crni fond HDZ

Andrija Hebrang izjavio je danas kako nema nikakva saznanja o postojanju crnih fondova iz kojih se financirao HDZ, a uvjeren je i da o njihovom eventualnom postojanju ništa ne zna ni predsjednica Vlade i stranke Jadranka Kosor. Hebrang je to kazao novinarima na ulasku u zgradu Vlade u koju su, osim njega ušli i potpredsjednici HDZ-a Vladimir Šeks, Ivan Jarnjak i glavni tajnik Branko Bačić. Nitko od njih nije htio govoriti o razlozima dolaska u Vladu.

Na pitanje je li imao ikakvih saznanja o postojanju tzv. crnih fondova o kojima se govori i piše u javnosti, Hebrang je kazao da o tome nema nikakvih saznanja. "Ne da nisam imao, nego sam još uvijek u uvjerenju, budući da to nije dokazano, da je tako nešto nemoguće. Ne mogu vjerovati da se moglo baratati s tako milijunskim ciframa mimo zakona", rekao je.

Upitan vjeruje li da ni Kosor nije ništa znala, Hebrang je odgovorio: "Ne da vjerujem, nego sam siguran, jer, sad kad razgovaramo i rekonstruiramo brojne događaje, ne možemo uopće ući u trag takvom paralelnom sustavu".

Saznanja o mogućim crnim fondovima nema ni ministar obitelji i branitelja Tomislav Ivić. "Nemam pojma ni o kakvim novcima ni sredstvima, posebice kad se radi o Osječkoj televiziji", rekao je Ivić novinarima nakona završetka današnje sjednice Vlade.

Mediji danas pišu da su novcima iz crnih fondova kupovani i pojedini mediji, među njima i Osječka televizija. U kontekstu te televizijske kuće spominje se i Ivić, koji je tada bio predsjednik osječko-baranjskoga HDZ-a.

Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks je upitan hoće li doći do rekonstrukcije Vlade kratko kazao "vidjet ćemo", a Hebrang je pak, pokazujući na zgradu, kazao kako je Vlada potpuno rekonstruirana nakon granatiranja 1991. godine. (hina/metro-portal)

17.12.2010. 17:09:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh