« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
PACKE

Jovanović: biskupi ne razumiju kurikulum zdravstvenog odgoja

Zdravstveni odgoj neće mijenjati svjetonazor djece, već će im dati informaciju s obzirom da ankete pokazuju kako samo 20 posto djece s roditeljima razgovara o temama spolnog odnosa

Željko Jovanović protiv biskupa
Željko Jovanović protiv biskupa (Arhiva)
Više o

Josip Bozanić

,

Katolička crkva

,

Željko Jovanović

,

zdravstveni odgoj

,

kurikulum

Ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović ocijenio je danas da kardinal Josip Bozanić i veliki dio Hrvatske biskupske konferencije ne razumiju kurikulum zdravstvenog odgoja, već su nasjeli na priče iz udruge "Grozd" koja je, fokusirajući se na neke naslove iz literature za nastavnike, javnosti potpuno krivo predstavila što donosi zdravstveni odgoj.

U pozadini istupa Udruge Grozd nije briga za djecu nego materijalni interes, u dijelu provedbe svog eksperimetnalnog programa jako su dobro zarađivali na edukaciji nastavnika, pa su očekivali da će moći ostvarivati određenu dobit, rekao je Jovanović za Intervju tjedna Hrvatskoga radija.

Ustvrdio je da je u medijima dan prevelik prostor toj minornoj udruzi, no ne očekuje probleme u provođenju programa jer ga, prema anketama, podupire više od 60 posto ispitanika. Rekavši da je "iznenađen i razočaran" istupima predstavnika HBK, pozvao ih je da se "ne miješaju u sadržaj zdravstvenog odgoja jer ni po kojem, pa ni vatikanskom ugovoru za to nisu nadležni".

Roditelje je pozvao da pročitaju kurikulum na internet stranicama Ministarstva i Agencije za odgoj i obrazovanje kako bi vidjeli da u njemu nema ništa sporno. Zdravstveni odgoj ne bi smio biti sporan nikome osim onima koji ne razumiju da živimo u 21. stojeću i da su djeci dostupni različiti sadržaji koji dugoročno mogu imati golemu štetu ako im se ne objasne, dodao je.

Zdravstveni odgoj neće mijenjati svjetonazor djece, već će im dati informaciju s obzirom da ankete pokazuju kako samo 20 posto djece s roditeljima razgovara o temama spolnog odnosa ili spolnih bolesti, rekao je.

23.12.2012. 03:28:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Dijana
    25.12.2012. 17:51
    Ministar ima problem s tim što su biskupi razumjeli zašto se roditelji i nastavnici bune. Da nisu razumjeli ili da su odlučili šutiti dok se roditelji i nastavnici nastoje probiti u medije, onda bi bili dobri biskupi, po Jovanovićevom shvaćaju demokracije.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh