« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
OPREZNO

Josipoviću žao zbog prekida pregovora vlade i sindikata

Predsjednik smatra da prekid nije dobar jer socijalni dijalog i potreba za napretkom nameću obvezu da se ostvare i ciljevi pravednosti

Ivo Josipović ZOR
Ivo Josipović ZOR (Mišo Lišanin/Cropix)
Više o

ZOR

,

Zakon o radu

,

Ivo Josipović

,

RTV pristojba

,

najbogatiji Slovenac

,

elektromagnetsko zračenje

Predsjednik Ivo Josipović izjavio je danas u Sisku kako mu je žao što su pregovori vlade i sindikata prekinuti. Prekid pregovora, po njegovu mišljenju, nije dobar "jer socijalni dijalog, potreba da se u provođenju reforme zadovolje i reformski zahtjevi, da se postignu zacrtani gospodarski ciljevi, a to su stabilnost, napredak i povećanje društvenoga bruto proizvoda, nameću obvezu da se ostvare i ciljevi pravednosti", rekao je Josipović na svečanoj sjednici Županijske skupštine.

Predsjednik je ocijenio da je Hrvatska "u grotlu gospodarske krize koja zaista prijeti našoj stabilnosti, standardu naših građana i poruci u Ustavu kako je Hrvatska socijalna država". Poslao je poruku svim građanima Hrvatske da smo "u trenutku koji traži maksimalnu odgovornost, u kojemu moramo zaboraviti na parcijalne interese ako nisu kompatibilni s općim nacionalnim interesima".

Podsjetio je da je Hrvatska danas pred velikim izazovima, od koji je jedan od njih ulazak u EU. Podsjetio je da Hrvatska "na putu u EU ima ozbiljan izazov u 23. poglavlju pretpristupnih pregovora koje se odnosi na pravosuđe, javnu upravu i ljudska prava".

Svim građanima županije Josipović je čestitao njihov dan, zahvalio im na svemu što su dali i što daju za hrvatsku državu, pri čemu je izrazio posebnu zahvalnost poginulim hrvatskim braniteljima.

Predsjednik Josipović danas je obišao CMC d.o.o. Sisak, bivšu Željezaru, u vlasništvu američke kompanije CMC iz Dallasa koja je nedavno otvorila novu čeličanu u koju je uložila 65 milijuna dolara, što je najveće ulaganje u proizvodnju od osamostaljenja Hrvatske i najveće američko ulaganje u Hrvatskoj.

Josipović je u pratnji gradonačelnika Dinka Pintarića i županice Marine Lovrić-Merzel obišao i akciju "Kupujmo hrvatsko" te podupro takvu promidžbu hrvatskih proizvoda i proizvodnje, posebno autentičnih i ekoloških poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Iz Siska je pozvao i "na oprez u donošenju odluke o smanjenju rtv pretplate". Josipović smatra da "može biti opasno naglo rezanje s obzirom na broj zaposlenih ljudi i na očekivanja od televizije", ali, istaknuo je, "donošenje odluke je u nadležnosti vlade i Hrvatskoga sabora".

Pritom je podsjetio da je riječ o prijedlogu pa odluka nije konačna te je pozvao vladu da ga preispita. (hina/metro-portal)

11.06.2010. 19:07:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh