« Predsjednički izbori
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
PORUKA IZ STOŽERA NEZAVISNIH

Josipovićevo spominjanje Bandićeve rastave braka nepošteno i neprimjereno

Nekorektnim se ocjenjuje i Josipovićevo komentiranje vjerskog sakramenta ženidbe jer "svatko tko iole poznaje katoličku vjeru, zna da je sakrament ženidbe neraskidiv do smrti

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

izbori

,

Ivo Josipović

,

kandidati

Prozivanje predsjedničkog kandidata Milana Bandića za rastavu braka radi imovinske koristi od strane njegova protukandidata Ive Josipovića, iz Bandićeva izbornog stožera večeras su ocijenili kao "totalnu laž", te kao "krajnje nepošten, neprimjeren, nekorektan i nimalo građanski potez, koji je daleko od razine sveučilišnog profesora, a pogotovo mogućeg predsjednika Republike Hrvatske."

Iz Bandićeva stožera priopćili su kako su "sa žaljenjem pratili jučerašnju konferenciju za novinare, na kojoj je SDP-ov kandidat Ivo Josipović za svoga protukandidata Bandića rekao da je "razorio sveti sakrament braka i razveo se samo zato da bi jeftino otkupio dva društvena stana".

Riječ je o totalnoj laži i o uvlačenju teškog trenutka nečije obiteljske intime u političku arenu, jer su se, kako je priopćeno, "rastava i kratki odvojeni život Milana i Vesne Bandić dogodili nakon teškog emotivnog i depresivnog perioda u njihovu braku, kada se činilo da nema drugog izlaza". Stoga Josipovićev istup ocjenjuju "krajnje nepoštenim, neprimjerenim, nekorektnim, nimalo građanskim, te daleko od razine sveučilišnog profesora, a pogotovo mogućeg predsjednika Republike Hrvatske, te još jednom izražavaju žaljenje "zbog blatne nizine u koju je Ivo Josipović srozao ovu predsjedničku kampanju".

Nekorektnim se ocjenjuje i Josipovićevo komentiranje vjerskog sakramenta ženidbe te se navodi kako "svatko tko iole poznaje katoličku vjeru, zna da je sakrament ženidbe neraskidiv do smrti jednog od supružnika, unatoč civilnoj rastavi". Vesna i Milan Bandić ovim su povodom zajedničkim pismom zatražili zaštitu od pučkog pravobranitelja, te se nadaju da će hrvatska javnost ovakve neprimjerene istupe najbolje sama ocijeniti, stoji u priopćenju Bandićeva izbornog stožera. (hina/metro-portal)

03.01.2010. 20:56:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh