« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
BITKA NA VRHU

Josipović raspalio po Jadranki Kosor

Izgleda da je Hrvatska dobila predsjednika kakvog je tražila, bez dlake na jeziku i vrlo izravnog u duelima s oponentima

(Ranko Šuvar/CROPIX)
Više o

Jadranka Kosor

,

ustav

,

Ivo Josipović

,

Ahmići

Kako ne možemo pronaći podatke da li je Ivo Josipović sudjelovao u debatama koje su popularan način dokazivanja na Pravnom fakultetu, pretpostavit ćemo da se radi jednostavno o čovjeku koji se izražava jasno i direktno.

Predsjednik države nije oklijevao nakon nepromišljene izjave premijerke da je prekršio Ustav i raspalio je iz svih oružja, zatraživši od Jadranke Kosor da pokrene postupak njegovog opoziva, ali i da ona sama odstupi ako joj to ne uspije.

Jadranka Kosor je, u svom stilu dobro naučenom od prethodnika u fotelji Banskih dvora, najednom dobila amneziju i tvrdi da nikad nije ništa slično rekla niti zatražila njegov opoziv, zovući i njega za stol da porazgovaraju.

S druge strane, Josipović je medijima otkrio da je tražio premijerku da svrati do Pantovčaka dva dana prije njegovog puta u Sarajevo kako bi porazgovarali o tome. Ona je imala drugog posla, i evo što je iz svega ispalo - opća panika, paljba sa svih strana i svađa koja se zaoštrava sve više.

Njihovi su prethodnici imali sumnjivo idiličnu kohabitaciju, iz koje bi povremeno iskočio Mesić nekom doskočicom, na koju bi Sanader odgovarao oštro, a nakon dobrog ručka i par butelja obojica su opet bili najbolji prijatelji.

Čini se da Ivi Josipoviću takav scenarij ne pada ni na kraj pameti, jer je u intervjuu za Seebiz nastavio i dalje, obrušivši se na HDZ-ovce koji su na dan njegovog izražavanja sućuti žrtvama u Ahmićima veselo sjedili na promociji knjige Žarka Domljana u kojoj autor tvrdi kako je za sve u Bosni kriv Šušak koji je uspio natjerati i Tuđmana da ga sluša.

Štoviše, poimence je prozvao viđenije HDZ-ovce upitavši se zašto nitko od njih nije napravio ništa slično njegovom posjetu žrtvama u društvu katoličkog i muslimanskog svećenika i odmah sam odgovorio, zaključivši da nemaju ni hrabrosti ni snage za tako nešto.

Kako se za dva dana Jadranka Kosor i Ivo Josipović trebaju susresti u Jasenovcu na komemoraciji, tako da nam neće nedostajati zabave u danima koji dolaze. Sigurno je samo jedno, oni koji su tijekom predizborne kampanje jaukali kako ćemo dobiti predsjednika „mrtvo puhalo", gadno su podcijenili Ivu Josipovića.

17.04.2010. 18:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh