« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
IMA LETOVA

Dalmatinski aerodromi ostaju otvoreni

Iako nije sigurno do kada će aerodromi ostati otvoreni, letovi za sada idu normalno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zvonimir Barišin/CROPIX)
Više o

Resnik

,

vulkan

,

Brač

,

aerodromi

Temeljem procjena podataka o meteorološkim prilikama u Hrvatskoj da se oblak vulkanske prašine neće širiti dalje prema jugu, danas je odlučeno da zračne luke Split, Brač i Dubrovnik ostaju otvorene, izvijestili su popodne iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe.

"Stručno operativna služba Hrvatske kontrole zračne plovidbe i nadalje procjenjuje situaciju temeljem stalnih meteoroloških izvješća. Daljnje operativno postupanje ovisit će o njima, a o tome ćemo i dalje obavještavati medije", izvijestila je glasnogovornica Hrvatske kontrole zračne plovidbe Olivera Ilijaš.

Zbog oblaka vulkanske prašine koji je stigao do Hrvatske, od noćas u dva sata nema polijetanja ni slijetanja zrakoplova u zračnim lukama Zagreb i Osijek, a od jutros u 8 sati zatvorene su i zračne luke Pula, Rijeka, Zadar i Lošinj.

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ) izvješćuju kako najnovije simulacije pokazuju da će, uz iznimku najjužnijih dijelova zemlje, rijetki dio oblaka od raspršenih i oku nevidljivih čestica vulkanske prašine i u noći od subote na nedjelju biti iznad većeg dijela Hrvatske.

Prema posljednjim izračunima modela disperzije za čestice vulkanske prašine, oblaci vulkanske prašine s Islanda nalaze se iznad većeg dijela Europe, a najveća koncentracija tih čestica je iznad sjeverozapadne i sjeverne Europe. (hina/metro-portal)

17.04.2010. 19:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh