« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NOVI STIL KOMUNICIRANJA

Josipović: Nisam okupio tajkune nego odgovorne ljude

POGLEDAJTE VIDEO - Predsjednik je po prvi puta okupio svoj Savjet za gospodarstvo

(Davor Pongracic / CROPIX )
Više o

Emil Tedeschi

,

Ivo Josipović

,

Savjet za gospodarstvo

Na današnjem prvom sastanku Savjeta za gospodarstvo Predsjednika Republike dogovoreni su način rada i teme kojima će se baviti to tijelo u koje je predsjednik Ivo Josipović imenovao niz uglednih hrvatskih poduzetnika.

Savjet će poslužiti kao svojevrsni javni forum, kao novi stil političkoga i gospodarskoga komuniciranja, izjavio je predsjednik Republike Ivo Josipović nakon sastanka.

"Od Savjeta ne očekujem zborno pjevanje, nego konstruktivnu polifoniju", kazao je Josipović najavivši da će uskoro biti održan prvi radni sastanak na kojem će se fokusirati na jednu ili dvije teme.

"Ovo nije skup tajkuna, nego društveno odgovornih osoba, poduzetnika koji nose odgovornost za upravljanje našim gospodarstvom", rekao je Josipović podsjetivši da će osnovati i Vijeće za socijalnu pravednost.

Konstatirali smo da je, bez obzira na sve probleme hrvatskoga gospodarstva, situacija upravljiva. Ona traži odlučnost, hrabrost i povjerenje u vlastite snage, istaknuo je Josipović.

Sudjelovanje poduzetnika u Predsjednikovu Savjetu za gospodarstvo ne treba politizirati, a Hrvatska udruga poslodavaca i dalje izravno komunicira s Vladom kroz Gospodarsko-socijalno vijeće i Nacionalno vijeće za konkurentnost, te putem bilateralnih razgovora, naglasio je predsjednik Atlantic Grupe Emil Tedeschi.

Od tijela ne treba očekivati nikakav konsenzus:

Tedeschi je odbacio tumačenje po kojemu je savjet mjesto za pritisak na Vladu.

Na današnjem sastanku govorilo se o problemu investicija, pri čemu su poduzetnici upozorili da je iscrpljen model investiranja iz javnog sektora, pa treba potražiti privatne izvore i privući inozemne investitore.

Posebno se razgovaralo o problemu nezaposlenosti, danas kada od 500 do 700 ljudi dnevno gubi posao, kao i o problemu korupcije i pitanju kompetentnosti na svim razinama, rečeno je nakon sastanka. (hina/metro-portal)


29.03.2010. 16:16:41
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh