« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
ZAJEDNIČKI ISTUP

Josipović i Kosor osudili fašistička obilježja na koncertu u Splitu

Predsjednik i premijerka pozvali su HRT da ubuduće odmah prekine program u slučaju veličanja totalitarnih ideologija

Ivo Josipović Jadranka Kosor
Ivo Josipović Jadranka Kosor (Getty Images)
Više o

Jadranka Kosor

,

hrvatski generali

,

Ivo Josipović

,

otmice

,

moljci

,

10. ožujka

,

zalazak sunca

Predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor oko nečega su se napokon složili - u zajedničkom su priopćenju najoštrije osudili isticanje fašističkih obilježja na koncertu koji je organiziran u nedjelju, 13. lipnja u Splitu s navodnom nakanom potpore hrvatskim generalima i njihovim obranama pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu.

Isto tako, poštujući nezavisnost HRT-a kao javnog servisa, Josipović i Kosor su upozorili na zakonsku obvezu HRT-a oko promicanja javnih interesa. U tom su smislu pozvali vodstvo HRT-a na odgovorno ponašanje i usvajanje mjera prema kojima će se ubuduće trenutno prekinuti emitiranje programa u slučaju isticanja ili veličanja totalitarnih ideologija.

Predsjednik Ivo Josipović je, kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH, pokrenuo istragu o sudjelovanju djelatnih vojnih osoba na spomenutom skupu.

"Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor u potpunosti podržava odluku predsjednika Republike Hrvatske", stoji u zajedničkom priopćenju predsjednika Ive Josipovića i premijerke Jadranke Kosor. (hina/metro-portal)

16.06.2010. 18:51:35
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    biba
    16.06.2010. 21:26
    a jadni, nisu ranije znali da se odrzava taj koncert :) sad ga kao osuduju, a znalo se danima ranije ko ce pjevat, kakva se publika moze ocekivat i da ce sve fino popratit drzavna TV.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh