« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
TRI HAJDUKOVA DANA

Još malo i eto Barce u Splitu, ostalo 10.000 ulaznica

Riva će dva dana uoči utakmice protiv Barcelone biti pretvorena u zonu veselja, jedan dan će biti u dalmatinskom, a drugi u latinskom, španjolskom duhu

Barcelona F.C.
Barcelona F.C. (Getty Images)
Više o

Barcelona

,

hajduk split

Za prijateljsku nogometnu utakmicu između Hajduka i aktualnog europskog prvaka Barcelone, koja će se igrati na Poljudu 23. srpnja, u prodaji je ostalo još deset tisuća ulaznica i vjeruje se da će sve biti prodane jer u goste dolazi najbolja klupska momčad svih vremena, izjavio je danas član Hajdukove Uprave Pavle Cicarelli na predstavljanju trodnevnog programa u povodu ove utakmice, a koji će se zvati "Tri Hajdukova dana".

On je, kako piše Hina, izvjestio kako će uoči utakmice 23. srpnja himnu nogometnog kluba Barcelone i jednu prigodnu Hajdukovu pjesmu izvesti svjetski poznati violinist Julian Rachlin, a organizirat će se i bogati kulturno-zabavni program u kojem će, između ostalih, nastupiti Vinko Coce i Alen Nižetić. Poslije utakmice na Rivi će biti održan veliki koncert za navijače Hajduka, kazao je Cicarelli.

Po Cicarellievim riječima, u povodu predstojeće utakmice protiv Barcelone Hajduk će po prvi put predstaviti svoju novu kolekciju suvenira, a njihovom će se prodajom, kako je najavio, ubuduće financirati omladinska Hajdukova škola, te kupovina igrača.

"Riva će dva dana uoči utakmice protiv Barcelone biti pretvorena u zonu veselja, jedan dan će biti u dalmatinskom, a drugi u latinskom, španjolskom duhu", kazao je Cicarelli.

U sklopu "Tri Hajdukova dana", na splitskoj će se Rivi 21. i 22. srpnja organizirati i posebni "Dani Hajduka" pod nazivom "100 godina u dva dana" na kojima će biti izveden i poseban igrokaz u režiji Roberta Raponje. U tom će se igrokazu, kako je najavljeno, prikazati neki od najvažnijih Hajdukovih događaja iz njegove 100-godišne povijsti: prestanak rada za vrijeme Drugog svjetskog rata, obnova Hajduka na Visu, povelja kojom je Charles de Gaulle proglasio Hajduk počasnom momčadi slobodne Francuske, osnivanje Torcide, skidanje zvijezde petokrake sa Hajdukovog grba za vrijeme gostovanja splitske momčadi u Australiji uoči raspada Jugoslavije i dr.

Scenarij za ovaj igrokaz napisala je splitska studentica hrvatskog jezika i književnosti Marija Anić. Organizator manifestacije "Dani Hajduka", za koju je najavljeno da bi ubuduće trebala postati tradicionalna, je splitska volonterska udruga "Total relax", koja drži da je napetost skriveni izazivač svih životnih poteškoća, te djeluje pod sloganom: "Tko je napet, može naglo odapet'".

11.07.2011. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh