« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
JADRANKA KOSOR

Još jednom pozivam predstavnike sindikata na razgovor u vladu

Premijerka je s današnje sjednice vlade još jednom pozvala na razgovor o amandmanima na prijedlog izmjena Zakona o radu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Cropix)
Više o

sindikati

,

Jadranka Kosor

,

Zakon o radu

"Još jednom pozivam predstavnike sindikata i sindikalnih središnjica na razgovor u vladu, prije svega u resorno ministarstvo oko predloženih amandmana, koji predviđaju promjene na tragu prijedloga sindikata", kazala je Kosor. Ponovila je da amandmani koje predlaže vlada slijede sve inicijative koje su sindikati predlagali, "ali vodeći računa o trenutku u kojem živimo".

"Ovo je izuzetno ozbiljan trenutak, koji od socijalnih partnera zahtjeva prihvaćanje obveza, prihvaćanje određenog tereta, ali prije svega uvažavanje", rekla je premijerka, te dodala da "teška vremena traže odgovorne odluke".

Predsjednica vlade izrazila je zadovoljstvo jučer donesenim ustavnim promjenama, a podsjetila je da se u ustavne promjene krenulo kako bi se omogućilo usklađivanje i donošenje preostalih propisa nužnih za zaključenje pregovora i ulazak Hrvatske u EU.

Najavila je da će najveći dio tih zakona vlada poslati u saborsku proceduru već sa sljedeće sjednice. Svim parlamentarnim strankama zahvalila je na zrelosti koju su pokazale. Podsjetila je da je Ustavom, među ostalim, osigurana primjena europskog uhidbenog naloga, ali i izručivanje hrvatskih državljana na temelju drugih međunarodnih ugovora.

Ministarstvo pravosuđa odmah početi s pripremama kako bi tu novu ustavnu odredbu pretočilo u stvarni život, rekla je premijerka. (hina/metro-portal)

17.06.2010. 15:56:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh