« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
DEMANTIRANJE

Jörg Haider ipak nije skrivao novac u Lihtenštajnu

Tužitelj u Lihtenštajnu izjavio je da su neki dokumenti otkriveni, ali da pokojni austrijski političar nije u toj zemlji imao račune

Jörg Haider
Jörg Haider (Wikipedia)
Više o

Liechtenstein

,

Lihtenštajn

,

Jörg Haider

,

rođeni 13. lipnja

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je pokojni austrijski političar Jörg Haider skrivao milijune eura u Lihtenštajnu, to je tamošnji tužitelj opovrgnuo.

Prema pisanju austrijskog časopisa Profil, istražitelji su najmanje pet milijuna eura otkrili na tajnim računima koje je kontrolirao Haider.

Zamjenik državnog tužitelja u Vaduzu u Lihtenštajnu rekao je da su otkriveni neki dokumenti, ali "se pokazalo da ne postoje nikakvi računi ili naftne tvrtke koje su kontrolirali Jörg Haider ili njemu bliske osobe".

>> Haiderov ljubavnik se razotkrio

Tužitelj Dietmar Baur rekao je da su zaplijenjeni dokumenti povezani s istragom o prodaji austrijske banke Hypo Adria njemačkoj Bayern-LB 2007., kao i s upitnom prodajom austrijske države imovine.

Baur je dodao da, kada ga je prošli tjedan kontaktirao Profil, nije posve odbacio Haiderovu upletenost, zbog generalne politike tužiteljstva da ne komentira takva pitanja. Kako je rekao, demanti je odlučio objaviti zbog velikog interesa javnosti i medija za taj slučaj. (hina/metro-portal)

02.08.2010. 18:40:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh