« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci
UPS ...

Haiderov ljubavnik se razotkrio

Haider i Petzner na odmoru
Haider i Petzner na odmoru (Getty Images)
Više o

Jörg Haider

,

Stefan Petzner

,

Haiderov ljubavnik

,

ljubavnik Joerga Haidera

Prava drama u Pokretu za budućnost Austrije nakon pogibije čelnika Jorga Haidera došla je do klimaksa. Nasljednik na mjestu predsjednika, bivši glasnogovornik Stefan Petzner, izabran je na izvanrednoj konvenciji pred tjedan dana, obećavši nastavak politike koju je Haiderovu stranku doveo u vrh političkog života Austrije.

No, glasine i govorkanja koja Haidera prate zadnjih desetak godina dobila su svoju potvrdu nakon odlaska kontroverznog političara. Priča da je Haider sklon muškarcima aktualizirala se nakon što je jedan mladić izjavio da mu je Haider platio piće u gay baru prije nesreće.

Ali, i novi predsjednik stranke imao je nekoliko detalja iz privatnog života koje je poželio podijeliti s javnošću. Srcedrapateljna priča o mladom novinaru koji je pred pet godina upoznao karizmatičnog političara prema kojem je odmah osjetio magnetsku privlačnost preplavila je austrijske medije, unatoč pokušaju zabrane izlaženja intervjua od strane Pokreta za budućnost Austrije.

Pikantni detalji uključuju izjavu da je Haiderova supruga Claudia dobro znala za njihovu vezu i nije se bunila zbog nje, jer je Haider nju volio kao muškarac i žal za „životnim partnerom" Stefana Petznera okupirali su pažnju austrijske javnosti, koja se naslađuje kosturima iz ormara desničara kojeg su se svi bojali.

Naravno, stranka je reagirala odmah i smijenila Petznera s mjesta predsjednika stranke, no definitivno im je budućnost postala vrlo tmurna, potpuno različito od situacije od prije mjesec dana kada su na izborima ostvarili sjajan rezultat i Haider je bio u ozbiljnim kombinacijama za ulazak u austrijsku vladu. (metro-portal)

23.10.2008. 13:31:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh