« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
TROSTRUKI AGENT

Jordanski bombaš u oporuci priznao da je CIA-u napao iz osvete

Božji ratnici nikada svoju vjeru ne izlažu ucjeni, čak ni ako im se u jednoj ruci ponudi sunce, a u drugoj mjesec, poruka je agenta bombaša

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

CIA

,

Jordan

,

Afganistan

,

terorizam

,

oporuka

,

bombaš samoubojica

,

Humam al-Balavi

U oporuci koju je u subotu objavila katarska satelitska TV-mreža Al-Jazeera, a napisao ju je Jordanac Humam al-Balavi koji je krajem prosinca počinio samoubilački napad u bazi CIA-e u Afganistanu pri čemu je poginulo osam ljudi, stoji kako je to napravio da bi se osvetio jordanskim i američkim tajnim službama.

"Ovo je poruka neprijateljima islamske nacije - jordanskim i američkim tajnim službama", rekao je u video-snimci Humam al-Balavi.

"Božji ratnici nikada svoju vjeru ne izlažu ucjeni i nikada je se ne odriču, čak ni ako im se u jednoj ruci ponudi sunce, a u drugoj mjesec", rekao je al-Balavi, aludirajući na svoj status dvostrukog tajnog agenta, jordanskog i američkog.

Al-Balavi je 30. prosinca izveo samoubilački bombaški napad u bazi CIA-e u Kostu u Afganistanu ubivši pri tom sedam njezinih pripadnike i sebe.

Američka TV-mreža NBC izvijestila je da je počinitelj samoubilačkog napada radio za CIA-u, no da je istodobno radio za Al-Kaidu. (hina/metro-portal)

09.01.2010. 13:26:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh