« Metro World News
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
ekskluzivni intervju

John Cusack: 'Da nam se bliži smak svijeta pobjegao bih na Karibe!'

POGLEDAJTE VIDEO - predstavljamo '2012', novi film Johna Cusacka

(Getty Images)
Više o

YouTube

,

John Cusack

,

Woody Harrelson

,

Roland Emmerich

,

Amanda Peet

,

Thandie Newton

,

2012 film

Popularni američki glumac John Cusack promovirao je svoj novi film u Moskvi. Film '2012' režirao je Roland Emmerich, poznat po spektaklima 'Dan poslije sutra', 'Godzilla' i 'Dan nezavosnosti'. Uloge u filmu imaju i Woody Harrelson, Amanda Peet i Thandie Newton. Epska je to pustolovina o globalnoj kataklizmi koja uzrokuje smak svijeta i svjedoči o herojskoj borbi onih koji su uspjeli preživjeti.

Johnov lik u filmu, između ostalog, je i vrlo brz vozač koji ne poštuje nikakva prometna pravila. Na pitanje ima li to sličnosti s njegovim stvarnim životom uz smijeh odgovara:

- Nikako! Nisam loš vozač, ali kršenje svih pravila... ne, nikad se tako ne bih ponašao. Ne bih htio imati problema sa zakonom.

Filmovi koji obrađuju tematiku poput one u njegovom novom filmu sve su popularniji među publikom. Cusack kaže da je to zato što su ujedno zastrašujući i privlačni. Smatra da pritom svatko od nas sjedeći u kinu razmišlja ''Što ako se sve to ostvari? Što ću učiniti? Kako ću provesti svoje posljednje dane?''.

Kako bi on proveo svoje posljednje dane da smak svijeta zbilja slijedi 2012.?

- Tri godine... Nije puno, ali više nego bih očekivao. Mogao bih napraviti nešto korisno ili važno... Ali koji je smisao toga? Proveo bih neko vrijeme meditirajući i pokušao bih shvatiti samog sebe. Ah, znam! Preselio bih na Karibe i nikad ne bih razgovarao s medijima!

Kao najteže što je morao naučiti za ovaj film kaže da su snimali u raznim zemljama, te da je snimanje uključivalo puno letenja. No, napominje da je rad s Emmerichom bio pravo zadovoljstvo.

Cusack inače drugi put zaredom igra ulogu pisca koji pati od nedostatka inspiracije. Kaže da i u privatnom životu ima mnogo mašte, ali iako može pisati filmske scenarije ne bi mogao biti spisatelj. Ne želi precijeniti samog sebe, jer ipak je on glumac i to mu je dovoljno.

Film '2012' u hrvatska kina stiže 12. studenog. S nestrpljenjem očekujemo novo ostvarenje simpatičnoga glumca, a do tad pogledajte trailer:

29.09.2009. 12:32:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh