« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 6 mjeseci
MLJAC

Jogurt svaki dan moće biti ozbiljan problem!

Prema novoj studiji, postoji veza između visokog unosa jogurta i vlakana i smanjenog rizika od raka pluća

Pijte ga svaki dan...
Pijte ga svaki dan... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

jogurt

Jogurt je, onako na prvu, sjajna stvar koju bi trebalo popiti svaki dan zbog raznoraznih koristi za vaše zdravlje... no, izgleda da je u nekim slučajevima bolje ga izbjeći.

Naime, nema puno istraživanja o jogurtu i vlaknima, u smislu raka pluća. "Postojale su brojne druge opservacijske studije koje su pokazale potencijalnu povezanost s vlaknima i poboljšanom funkcijom pluća, a u nekim slučajevima i smanjen rizik od raka pluća", kaže dr. Mitzman. "Nažalost, postoje ograničeni dokazi koji pokazuju izravnu vezu između njih dvoje".

Postoji veliki interes za proučavanje bioma crijeva i načina na koji bi to moglo utjecati na druge dijelove tijela, poput pluća, pa će se vjerojatno provesti više istraživanja na ovom području.

Koliko je važno jesti jogurt svaki dan?

Svakako je moguće da jedenje više jogurta i vlakana može imati mnogo različitih zdravstvenih prednosti, kaže dr. Kevin Sullivan.

Jogurt je bogat kalcijem, vitaminima B skupine, vitaminom D i mnogim drugim hranjivim tvarima. Imajte na umu, međutim, da najveći rizik od razvoja raka pluća leži na onima koji su pušači ili koji imaju značajnu povijest pušenja, kaže dr. Sullivan.

"Ako pušite, najbolja stvar koju možete učiniti kako biste poboljšali svoje zdravlje je prestati pušiti - ne konzumirati više vlakana ili jogurta dok nastavljate pušiti", piše RD.

24.10.2022. 09:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    24.10.2022. 10:33
    ne mogu bez jopgurta haha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh