Metro-portal.hr

objavljeno 17.03.2015. 18:18:00
MLJAC

Jogurt smanjuje tjeskobu i poboljšava odluke

Jogurt nam pomaže i kad smo neodlučni, jer učinkovito potiče moždane impulse koji su zaduženi za donošenje odluka

Jogurt je višestruko koristan
Jogurt je višestruko koristan (Arhiva)

Jogurt obično promatramo kao dodatak obroku koji će nam pomoći s probavom, rijetki znaju da može učinkovito sniziti visoku temperaturu, a najnovije je istraživanje pokazalo da izuzetno povoljno utječe na živčani sustav.

Naime, probiotici u jogurtu sjajno djeluju na moždane funkcije koje kontroliraju raspoloženje, tako da će smanjiti aktivnosti u mozgu koje su povezane s emocionalnom patnjom i osjećajem tjeskobe.

>> Jogurt je čudesno korisna namirnica >>

Tako je dokazano da će jogurt smanjiti mogućnost razvoja depresije, a kod onih koji već imaju depresiju umanjit će simptome depresije, naročito u slučajevima kad je bolest u svom blažem obliku. Pozitivne učinke jogurta na depresiju znanstvenici su registrirali kod osoba koje su konzumirale jogurt s probioticima dva puta dnevno već nakon mjesec dana. 

Uz to, jogurt nam pomaže i kad smo neodlučni, jer učinkovito potiče moždane impulse koji su zaduženi za donošenje odluka, tako da se dileme u shopping centrima mogu riješiti u trenu - svratite u trgovinu, kupite čašu jogurta i popijte je naiskap.

>> Jogurt - za što je sve dobar >>

Kako uz to probiotička terapija blagotvorno djeluje na organizam jačanjem imuniteta, boljom probavom i lakšim skidanjem viška kilograma, potrudite se da vam jogurt s probioticima bude svakoga dana na stolu.

17.03.2015. 18:18:00
http://metro-portal.hr/jogurt-smanjuje-tjeskobu-i-poboljsava-odluke/90674/