« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
NAJAVE

Joey Calderazzo otvara novu sezonu Jazz.hr

Najčešće nastupa i snima solo ili sa svojim triom ostvarujući uzbudljive izvedbe kroz koje se predstavlja kao maštovit autor i uvjerljiv improvizator

Joey Calderazzo stiže na Akademiju
Joey Calderazzo stiže na Akademiju (Arhiva)
Više o

nova sezona

,

jazz.hr

,

Joey Calderazzo

11. rujna Joey Calderazzo otvora novu sezonu Jazz.hr. 

Muzička akademija sveučilišta u Zagrebu

Koncertna dvorana Blagoje Bersa

Početak u 19:30 sati

Još dok je studirao na Berklee Collegeu of Music i Manhattan School of Music klavirist Joey Calderazzo je iskustvo stjecao svirajući s uglednim jazzistima kao što su David Liebman i Frank Foster. Proslavio se sredinom 1980-ih surađujući s Michaelom Breckerom s kojim je snimio neke od kultnih jazz albuma. Samostalnu diskografsku karijeru započeo je početkom 1990-ih objavljujući albume za legendarnu diskografsku kuću Blue Note.

Poslije se pridružio skupini saksofonista Branforda Marsalisa s kojim je snimio niz albuma, a pod okriljem njegove izdavačke tvrtke Marsalis Music nastavio je razvijati samostalnu karijeru. Osim Marsalisa i Breckera, na snimanjima Calderazzovih albuma sudjelovali su slavni glazbenici, među ostalima Dave Holland, Jack DeJohnette, Claudia Acuna i Jeff "Tain" Watts.

Najčešće nastupa i snima solo ili sa svojim triom ostvarujući uzbudljive izvedbe kroz koje se predstavlja kao maštovit autor i uvjerljiv improvizator koji ostvaruje slobodu u kreiranju nekomercijalnog pristupa, nerijetko uključujući tradiciju klasične glazbe.

 

05.09.2017. 13:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh