« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
PROVALIJA

Joe Biden lomi republikance u Predstavničkom domu

Nakon što je dogovor potvrdio Senat, njega bi još trebao potvrditi i Predstavnički dom, te potom potpisati predsjednik Barack Obama da bi postao zakon

Joe Biden za sada uspješno pregovara
Joe Biden za sada uspješno pregovara (Arhiva)
Više o

Joe Biden

,

republikanci

,

dogovor

,

Predstavnički dom

,

fiskalna litica

Američki potpredsjednik Joe Biden u utorak poslijepodne započeo je sastanak s demokratskim zastupnicima u Predstavničkom domu Kongresa kako bi s njima razmotrio dogovor o izbjegavanju tzv. fiskalne litice postignut s vođom republikanaca u Senatu Mitchom McConnellom, piše Washington Post na svojoj internetskoj stranici.

Predstavnički dom, u kojem republikanci imaju većinu, trebao bi kasnije tijekom dana glasati o dogovoru koji je u utorak u ranim jutarnjim satima prošao u Senatu. Američki predsjednik Barack Obama pozvao je u utorak Predstavnički dom da slijedi Senat i izglasa dogovor o tzv. "fiskalnoj litici".

Senat je, dva sata nakon što je istekao rok 31. prosinca, velikom većinom podupro prijedlog zakona kojim se smanjuje proračunski deficit kroz kombinaciju smanjenja proračunske potrošnje i novih poreza koji će pogoditi bogatije Amerikance.

Potpredsjednik Joe Biden i šef repulikanske manjine u Senatu Mitch McConnell postigli su kompromis po kojem će se povećati porezi najbogatijih Amerikanaca a za dva mjeseca odgoditi svako rezanje proračunskih rashoda.

Nakon što je dogovor potvrdio Senat, njega bi još trebao potvrditi i Predstavnički dom, te potom potpisati predsjednik Barack Obama da bi postao zakon.

02.01.2013. 05:46:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh