« Svijet
objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana
NAPOKON

Joe Biden je predsjednik SAD

Svečana inauguracija počela je u 10:30 sati po lokalnom vremenu, a Biden i izabrana potpredsjednica Kamala Harris položili su prisegu u podne, odnosno u 17.50 sati po našem vremenu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Joe Biden

,

Kamala Harris

Joe Biden prisegnuo je na svečanosti u Washingtonu kao 46. američki predsjednik nakon kaotičnog izbornog procesa u zemlji koja je i dalje podijeljena neutemeljenim tvrdnjama odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa o izbornoj prevari.

Svečana inauguracija počela je u 10:30 sati po lokalnom vremenu, a Biden i izabrana potpredsjednica Kamala Harris položili su prisegu u podne, odnosno u 17.50 sati po našem vremenu.

Svečanost obično uživo prate stotine tisuća ljudi, ali ovoga puta očekuje se daleko manji broj promatrača zbog epidemioloških mjera uslijed epidemije koronavirusa koja je usmrtila više od 400 tisuća Amerikanaca.

Trump je ranije danas napustio Bijelu kući i obratio se javnosti te poručio "da će se vratiti u nekom obliku". Biden je tvitao da je danas novi dan u Americi. Trump je u Bijeloj kući ostavio poruku za Bidena, ali sadržaj poruke nije objavljen.

20.01.2021. 18:57:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    20.01.2021. 21:43
    sretno joe
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh