« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
nema dokaza

Joca Amsterdam uskoro na slobodi?

Srpski mediji raspisali su se o tome da Hrvatska nema dovoljno dokaza protiv organizatora ubojstva Ive Pukanića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

ubojstvo Ive Pukanića

,

Joca Amsterdam

,

Sreten Jocić

Sudac koji vodi slučaj protiv Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam nije zadovoljan s dokazima koje mu je pokazala Hrvatska, piše srpski Press.

Istražni sudac Specijalnog suda Srbije Vučko Mirčić umjesto konkretnih dokaza da je Jocić organizirao ubojstvo vlasnika Nacionala Ive Pukanića, dobio je samo izjavu zaštićenog svjedoka.

Mirčić je po povratku u Srbiju navodno izjavio da Jocini odvjetnici prema sadašnjem stanju stvari imaju razloga za slavlje.

"Hoće li dokazi koje sada ima istražni sudac protiv Sretena Jocića biti dovoljni da specijalni tužitelj podigne optužnicu, znat će se precizno za desetak dana", citira Press neimenovani izvor.

Sreten Jocić uhićen je u Beogradu 27. travnja zbog sumnje da je organizirao ubojstvo Pukanića. Nalazi se u pritvoru, a krajem listopada ističe zakonski rok do kojeg protiv njega mora biti podignuta optužnica ili zatraženo proširenje istrage. Ukoliko do do toga ne dođe, Joca će biti pušten na slobodu.

Iz Županijskog suda u Zagrebu pak javljaju da nemaju saznanja o posjeti srpskog suca te da dobro surađuju s kolegama iz Beograda, a nisu čuli ni za navodno nezadovoljstvo zbog manjkavosti postojećih dokaza.

08.10.2009. 10:53:06
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh