« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
ODBIJENA ŽALBA

Joca Amsterdam ostaje u pritvoru

Vrhovni sud Srbije žalbu je odbio zbog mogućnosti bijega, ponovnog vršenja kaznenih djela i utjecanja na svjedoke.

(CROPIX)
Više o

Srbija

,

Beograd

,

slučaj Pukanić

,

Joca Amsterdam

,

Sreten Jocić

Žalba Sretena Jocića, osumnjičenog za organiziranje ubojstva Ive Pukanića, na odluku posebnog suda o produljenju pritvora, odbijena je na Vrhovnom sudu Srbije.

Ispravnom je ocjenjena odluka prvostupanjskog suda o produljenju pritvora Jociću jer, kako je dodano, osumnjičeni nije imao prijavljen boravak u Beogradu te je prvostupanjski sud pravilno zaključio da postoji opasnost od njegova bijega.

"Postoji osnovana sumnja da je Jocić od nepoznate osobe dobio 1,5 milijuna eura za organiziranje ubojstva za koje se pred tijelima Republike Hrvatske, kao neposredni izvršitelji, sumnjiče Bojan Gudurić i Željko Milovanović", izjavila je glasnogovornica sarbijanskog vrhovnog suda. Dodala je kako je pravilna i ocjena prvostupanjskog suda da bi osumnjičeni, koristeći navedeni novac i veze, mogao pobjeći ako bi se našao na slobodi, te otežati daljnji tijek kaznenog postupka i utjecati na svoje suučesnike.

Srbijanski vrhovni sud ocjenio je i da postoje okolnosti koje ukazuju na to da bi Jocić mogao nastaviti s vršenjem kaznenih djela jer je ranije bio osuđivan u Sloveniji, Italiji i Nizozemskoj.

Izvor: Hina

05.06.2009. 21:23:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh