« Hi-tech
objavljeno prije 6 godina i 5 mjeseci
BRAVO!

Jeste li čuli za Tencent? Rijetko tko jest, a vrijedi više od Facebooka

Tehnološka kompanija potpuno nepoznata zapadnome svijetu postala je najveća korporacija na svijetu.

Tencent rastura
Tencent rastura (Arhiva)
Više o

Facebook

,

Tencent

Facebook zarađuje na reklamama, a Amazon uzima svoj dio na svakom predmetu koji proda - no kineske kompanije posluju drugačije.

Tehnološka tvrtka Tencent prodaje virtualne predmete poput emotikona ili odjevne predmete za likove u online igrama. Iako nepoznata u zapadnom svijetu, ubrzo je dostigla Facebook kao jedna od 5 najvećih tvrtki na svijetu.

Tencent posluje 19 godina, a u današnje doba nudi online igre i WeChat aplikacije za izmjenjivanje poruka. Prošlog tjedna kompanija je dostigla vrijednost od 529.3 milijuna dolara.

Online igre igra oko 750 milijuna Kineza koji također koriste aplikacije za razmjenjivanje poruka i kupnju preko interneta, zbog čega se cijena dionica Tencenta u posljednjih dvanaest mjeseci udvostručila. Tome je posebno doprinjela sve popularnija fantasy online igra "Honour of Kings" koja broji 200 milijuna korisnika. Cijena Tencentovih dionica toliko je porasla u 13 godina, da investicija od 1 000 dolara uloženih 2004.godine danas vrijedi milijun dolara.

U Kini se koristi više od milijardu pametnih telefona, a nove tehnologije tamo se prihvaćaju brže no igdje u svijetu. Većina korisnika pametnih telefona koristi i Tencentove usluge, ponajviše WeChat.

Tvrtke poput Applea, Microsofta i Amazona možda jesu veće, no treba uzeti u obzi da Kina ograničava uporabu interneta tako da time ograničava i širenje Tencenta.

Za usporedbu, Tencent ima oko milijardu mjesečnih korisnika samo u Kini, dok ih Facebook ima oko 2 milijarde u cijelome svijetu.

27.11.2017. 19:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh