« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
ZNATE LI?

Jeste li anksiozni?

Brojna istraživanja pokazala su kako anksiozni poremećaji mogu biti uzrokovani promjenama koje se događaju na razini fizičkog zdravlja

Hormoni mogu biti nezgodni...
Hormoni mogu biti nezgodni... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

hormoni

,

anksioznost

Ovo su neke od najčešćih emocija anksioznosti s kojima se osobe susreću, ali mogu se javiti i emocije anksioznosti kada njeni simptomi postaju ometajući za svakodnevno funkcioniranje, tada se to naziva anksiozni poremećaji, koji su najčešći problem mentalnog zdravlja, koji se javlja i kod adolescenata, i kod odraslih, ali i kod djece.

Brojna istraživanja pokazala su kako anksiozni poremećaji mogu biti uzrokovani promjenama koje se događaju na razini fizičkog zdravlja, točnije na razini hormona, ali postoje i istraživanja koja govore kako povišena anksioznost i stalan stres mogu dovesti do hormonalnog disbalansa.

Svaku anksioznost najbolje je promatrati individualno te ispitati koji joj je uzrok. Ako se osobi primjerice panični napadi javljaju isključivo za vrijeme PMS-a, u trudnoći, nakon poroda ili za vrijeme menopauze moguće je da je riječ o hormonalnom disbalansu.

Isto tako postoje i osobe čiji je hormonski status uredan, a ipak se suočavaju s anksioznim poremećajem i zato ne bi trebalo isključiti razne uzroke anksioznosti, kojima je potreban sistematičan pristup.

Više pročitajte na portalu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
14.10.2020. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh