« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
STAV MINISTRA

Jeremić: Rehabilitacija Draže Mihailovića je unutarnja stvar Srbije

"To je prije svega unutarnje, iznimno delikatno pitanje u Srbiji i ne bih o tome raspravljao izvan svoje zemlje", odgovorio je Vuk Jeremić

Više o

rehabilitacija

,

Srbija

,

Vuk Jeremić

,

četnici

,

Draža Mihailović

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić odbio je u petak u Bruxellesu komentirati postupak rehabilitacije četničkog vođe Draže Mihailovaća, kazavši da je to unutarnja stvar Srbije, javlja Hina.

"To je prije svega unutarnje, iznimno delikatno pitanje u Srbiji i ne bih o tome raspravljao izvan svoje zemlje", odgovorio je Jeremić na novinarsko pitatnje kako bi se eventualna odluka Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji Draže Mihailovića odrazila na odnose s Hrvatskom.

Na dodatno pitanje kakvu bi poruku Srbija poslala svijetu ako rehabilitira Mihailovića, Jeremić je odgovorio: "dođite u Beograd pa ćemo onda o tome pričati".

Pred Višim sudom u Beogradu vodi se postupak na temelju zahtjeva za rehabilitacijom četničkog vođe iz Drugog svjetskog rata Draže Mihailovića.

Dragoljub "Draža" Mihailović (1893.-1946.), bio je srpski general koji je u Drugom svjetskom ratu vodio četnike. Nakon rata jugoslavenske vlasti su ga osudile na smrt zbog suradnje s njemačkim okupatorom, izdaje i ratnog zločina.

23.03.2012. 15:34:22
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh