« Sport
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
POI

Jelena Vuković, brončana iz Atene, sedma u Pekingu

Temperatura učinila svoje

Jelena Vuković nakon povratka iz Atene
Jelena Vuković nakon povratka iz Atene (Andrej Kreutz/CROPIX)
Više o

bacanje diska

,

POI

,

Jelena Vuković

,

Katja Kukec

Osvajačica brončane medalje u Ateni u bacanju diska, Jelena Vuković nije uspjela ponoviti taj rezultat na Paraolimpijskim igrama u Pekingu. Ovoga puta osvojila je sedmo mjesto bacivši disk 24.90 metara.

Nakon natjecanja 35-godišnja paraolimpijka iz Pule nije bila previše oduševljena rezultatom, no jedan od razloga njezina slabijeg nastupa bila je temperatura koju je dobila večer uoči nastupa.

"Osjećam se koma, jedva sam zadnja tri hica odradila. Više nisam imala snage za stajat na nogama, a kamoli za bacti," kazala je Jelena koja je na treninzima bacala između 26 i 27 metara.

Prvo mjesto osvojila je Kineskinja Jung Wang bacivši disk na 36.99 metara što je 1216 bodova i novi svjetski rekord. Drugu i treću poziciju također su osvojila Kineskinje - Yue Yang ( 1122 bodova / 42.38 metara) i Baozhu Zheng (1091 bodova / 33.19).

"Rezultati su enormni, bojim se da 36.99 metara još jako dugo nitko neće dostići," dodala je Jelena, kazavši kako je Njemačka uložila protest na pobjedu Jun Wang jer ona nema amputacije, već se može koristiti s obje noge.

"Ona definitivno nije naša kategorija, ima obje noge i po svojim karakteristikama bi trebala nastupiti sa sportašima koji imaju cerebralnu paralizu."

Rezultatom Jelene Vuković nije bila zadovoljna niti njezina trenerica Katja Kukec.

"Jelena se previše opustila i nije dovoljno grizla. Mogla je biti oko četvrtog, petog mjesta da je bacila kao na treningu. Malo je prehlađena, ali to nije isprika za ovo danas," kazala je Katja Kukec. (HINA)

15.09.2008. 16:28:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh