« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
SMRTONOSNA DETONACIJA

Jedna osoba poginula u eksploziji tvornice streljiva u BiH

U eksploziji, koja se u petak rano ujutro dogodila u tvornici streljiva Igman d. d. u Konjicu, jedna je osoba smrtno stradala

Fotografija vijesti
Više o

eksplozija

,

Bosna i Hercegovina

,

Igman

,

Konjic

,

tvornica streljiva

,

detonacija

Jedna je osoba smrtno stradala i nije bilo drugih ozlijeđenih u eksploziji koja se u petak rano ujutro dogodila u tvornici streljiva Igman d. d. u Konjicu, no zbog opasnosti od novih eksplozija policija neće danas provesti očevid, doznaje se iz službenih izvora.

"Jedna osoba je smrtno stradala od posljedica prve eksplozije", rekao je direktor Igmana Zahid Muratbegović. Dodao je da nije bilo drugih stradalih jer još nije stigla prva smjena na rad.

Prema policijskim navodima, poginuli radnik Igmana najvjerojatnije je nastradao od snažne detonacije koja ga je odbacila jer se eksplozija dogodila dalje od mjesta nesreće. Prva eksplozija čula se jutros oko 06.30 sati, a nakon toga slijedile su četiri manje.

Prema navodima glasnogovornika MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećka Bošnjaka, pripadnici krim policije i tužiteljstva neće tijekom dana obavljati očevid jer je u zraku povećana koncentracija prašine i barutnih čestica.

Tvornica streljiva Igman bila je dio vojne industrije iz bivše Jugoslavije. Poslije rata ova je tvornica privatizirana. Službeno je potvrđeno da nisu ugroženi objekti Oružanih snaga BiH koji se nalaze u dijelu kompleksa u kojem je i tvornica streljiva.

30.09.2011. 14:49:24
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh