« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Jedite kruh i tjesteninu, trebaju vam!

Popularne dijete zabranjuju unos kruha, tjestenine i krumpira, zamjenjujući ih namirnicama bogatim proteinom, poput mesa, jaja i hranom bogatom mastima

Jedite zdravo!
Jedite zdravo! (FreeDigitalPhotos)
Više o

kruh

,

debljanje

,

tjestenina

Prva stvar koju napravite kad odete na dijetu je - pokušavate se držati određenih grupa namirnica, te usput želite u potpunosti izbaciti ugljikohidrate koji se smatraju najvećim krivcem debljanja... no, je li to stvarno pametno?

Stručnjakinja za prehranu, autorica knjige i Instagram zvijezda Rhiannon Lambert ima dobre vijesti za sve ljubitelje ugljikohidrata.

Dok je izbacivanje ugljikohidrata nekada bilo predstavljeno kao rješenje za gubljenje težine, Rhiannon smatra kako su Atkinsonova dijeta i slične pomogle da se "pobije" mit da ugljikohidrati debljaju.

"Ove dijete zabranjuju unos kruha, tjestenine i krumpira, zamjenjujući ih namirnicama bogatim proteinom, poput mesa, jaja i hranom bogatom mastima. Upravo zbog toga je postala rasprostranjena zabluda da nas svi ugljikohidrati čine debelima. Stav da ugljikohidrate treba smanjiti u prehrani je jednostavno pogrešan", ističe.

Ugljikohidrati su od vitalnog značaja za našu prehranu jer osiguravaju najveći izvor energije.

Mnogi ugljikohidrati se razbijaju i pretvaraju u glukozu, koju potom tijelo koristi kao energiju za naše mišiće dok vježbamo, kao i za rad mozga. Također, oni se mogu pretvoriti i u masti, skadištenu energiju, koju tijelo kasnije može koristiti

11.04.2019. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh