« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 mjeseci i 19 dana
MLJAC

Jedite ananas, to je sve što vam možemo reći ;)

Ananas sadrži mnoge važne vitamine i nutrijente, a također prirodno ima malo kalorija i masti, što ga čini ukusnim međuobrokom u kojemu možemo uživati

Ovo je i fino i zdravo ;)
Ovo je i fino i zdravo ;) (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

ananas

,

probava

Ananas je zapravo sjajno voće - osim što je ukusan, mnoga dosadašnja istraživanja pokazuju kako ananas ima i mnogo prednosti za naše zdravlje, zbog čega dijetetičari preporučuju da ga konzumiramo što češće.

Jača imunitet - osim što dokazano poboljšava zdravlje naše probave, redovita konzumacija ananasa jača naš imunitet. Naime, upravo zahvaljujući velikim količinama vitamina C i ostalim nutritivnim vrijednostima koje se nalaze u ananasu, poznato je da ova namirnica jača naš imunitet, odnosno pomaže tijelu u što uspješnijoj borbi protiv prehlade i mnogih drugih bolesti.

Poboljšava probavu - iako mnogi možda nisu svjesni ove činjenice, otkriveno je da ananas značajno pomaže zdravlju našeg probavnog sustava. To je zbog enzima bromelaina koji se nalazi u plodu i stabljici ananasa. Naime, to je probavni enzim koji pomaže u razgradnji hrane, a također pomaže u probavljanju hranjivih tvari. Prema mišljenju dijetetičara, bromelain u ananasu, kao i visok sadržaj vlakana, dobitna su kombinacija koja podržava kvalitetnu probavu.

Pomaže u skidanju suvišnih kilograma - još jedna korisna prednost ananasa je njegova prirodna slatkoća koja svakome tko ga konzumira omogućava da pobijedi želju za slatkim bez previše kalorija ili dodanog šećera. To sve ananas čini savršenim međuobrokom, naročito za one ljude koji nastoje smršavjeti. Naime, zbog velike količine vlakana, vitamina, minerala i vode, ananas nam može pomoći da se osjećamo sitima i odlična je opcija za zdrav međuobrok. Može nam pomoći u sprječavanju prejedanja ili grickanja previše tijekom dana.

15.06.2023. 18:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh