« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Jedini način za skidanje sala s trbuha

Višak masnoće oko trbuha - poznat i kao visceralna masnoća - često se smatra "tihim ubojicom" i povezan je s brojnim zdravstvenim rizicima koji bi mogli pridonijeti epidemiji pretilosti.

Može se...
Može se... (Shutterstock)
Više o

DASH dijeta

,

salo na trbuhu

,

visceralno salo

,

skidanje sala

Salo oko trbuha stalna je tema, kako članaka, tako i razgovora jer nikome nije svejedno ima li šlauf ili nema... pa se tu, naravno, razvila cijela niska mitova i savjeta koji s mršavljenjem nemaju blage veze.

Stoga se opravdano postavlja pitanje - je li ga moguće skinuti? Profesorica nutricionizma Kari D. Pilolla, s Polytechnic State University u San Luis Obispo, tvrdi da postoji jedan način na koji možete spriječiti i smanjiti abdominalnu masnoću.

"Još uvijek ne postoji čudesna prehrana, hrana, hranjive tvari ili bioaktivne komponente koja će ciljati samo abdominalnu masnoću. Međutim, 'prehrana zdrava za srce' koja je bogata vlaknima i niska zasićenih masti mogla bi biti učinkovit način smanjivanja", kaže ona, a prenosi The Independent.

Višak masnoće oko trbuha - poznat i kao visceralna masnoća - često se smatra "tihim ubojicom" i povezan je s brojnim zdravstvenim rizicima koji bi mogli pridonijeti epidemiji pretilosti.

"Neovisno o tjelesnoj težini, veći opseg struka povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i metaboličkog sindroma."

Unatoč nebrojenim metodama i trikovima, poput pijenja zelenog čaja, konzumiranje visoko proteinske prehrane, povremeni post, Pilolla pojašnjava da nedostaju znanstveni dokazi koji podupiru takve tvrdnje.

Umjesto toga, savjetuje one koji žele smanjiti masnoću oko trbuha da slijede prehranu zasnovanu na dokazima koja prvenstveno pomaže zdravlju srca, kao što je dijetalni pristup zaustavljanje prehrane hipertenzije (DASH), razvijen od strane američkog Nacionalnog instituta za starenje.

Prehrana poput ove  obično se sastoji od puno cjelovitih žitarica, ribe, voća i povrća te niske razine mliječnih proizvoda. Pišući u časopisu Health & Fitness, Pilolla preporučuje usvajanje programa mršavljenja koji uključuje takvu prehranu uz redovito vježbanje.

28.08.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh