« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
HE HE

6 koristi od grešnog eliksira mladosti - resveratrola

U prilog mu ide i činjenica da se u najvećim količinama nalazi u namirnicama koje su sinonim za hedonizam - najviše ga ima u crnom vinu, tamnoj čokoladi, grožđu i borovnicama

Eliksir mladosti za hedoniste
Eliksir mladosti za hedoniste (Arhiva)
Više o

resveratrol

,

antioksidansi

Resveratrol je antioksidans kojeg se smatra superjunakom među u toj, ne baš maloj konkurenciji. U prilog mu ide i činjenica da se u najvećim količinama nalazi u namirnicama koje su sinonim za hedonizam - najviše ga ima u crnom vinu, tamnoj čokoladi, grožđu i borovnicama.

Danas znamo da je resveratrol jedan od najjačih saveznika s kojima se naš organizam bori protiv bolesti i protiv starenja.

Kako resveratrol utječe na naš organizam

Čuva srce i krvne žile - ovaj snažni antioksidans snižava visoki krvni tlak te na taj način sprječava srčanu fibrozu. Prevenira i aterosklerozu. 

Pomaže kod dijabetesa - dnevna doza od 10 mg resveratrola pobezuje se sa smanjenjem inzulinske rezistencije kod dijabetesa tipa 2, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu British Journal of Nutrition.

Potiče stvaranje kolagena - osim što pomaže obnovi stanica, resveratrol pomaže stvaranje novog kolagena koji je zaslužan za kožu bez bora. Sa starenje organizam proizvodi sve manje kolagena.

Štiti kožu - dosad se mislilo da serumi bogati vitaminom C najbolje djeluju na kožu, no nova saznanja pokazuju kako resveratrol ima još bolji učinak. 

Ublažava i sprječava upale u organizmu - resveratrol ima snažno protuupalno djelovanje i na taj način prevenira pojavu brojnih autoimunih bolesti kojima su upale u organizmu okidači. Ovaj jaki antioksidans također pomaže u prevenciji brojnih bolesti.

Usporava starenje - resveratrol štiti mitohondrije i potiče stvaranje novih mitohondrija. Mitohondriji su izvori stanične energije. 

28.08.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh