Jedete li samo bjelanjke ili cijela jaja?
Bilo da pokušavate izgubiti kilograme ili izgraditi mišiće, potrebni su i kolesterol i masnoće za razne namjene
Puno ljudi izbjegava žutanjak jer ima puno kolesterola i masti, ali ako konzumirate jaja u ograničenoj količini, u kombinaciji sa zdravom prehranom i redovito vježbate, ne trebate bizi zabrinuti zbog kolesterola i količine masti.
Bilo da pokušavate izgubiti kilograme ili izgraditi mišiće, potrebni su i kolesterol i masnoće za razne namjene. Kolesterol je ključan za testosteron koji pomaže povećati razinu energije i izgraditi mišiće. Također pomaže apsorpciji vitamina D kad je tijelo izloženo sunčevoj svjetlosti. Vitamin D pomaže jačini kostiju.
Što se tiče masnoća u jajima, većinom su zdrava. Konzumacija masti pomaže vam da se osjećate toplije i daje vam osjećaj sitosti duže vrijeme.
Nutritivni sastojci bjelanjaka i cijelog jajeta
Postoji ogromna razlika u nutritivnim sastojcima bjelanjka i cijelog jajeta. Evo kako su podijeljeni nutrijenti:
8 bjelanjaka
Proteini: 28 grama
Ugljkohidrati: 2 grama
Masnoće: Nula grama
Kalorije:137
4 cijela jaja
Proteini: 28 grama
Ugljikohidrati: 2 grama
Masnoće: 21 gram
Kalorije: 312
Zaključak
Kad konzumirate jaja, uvijek je bolje jesti cijelo jaje kako biste iskoristili sve njegove nutrijente. Uklanjanjem žutanjka i jedenjem samo bjelanjaka, uskraćujete svom tijelu brojne nutrijente. Umjesto četiri bjelanjka, uzmite 2 cijela jaja. Dobit ćete puno više nutrijenata od 2 cijela jaja u usporedbi s 4 bjelanjka, piše timesofindia.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar