« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
SUĆUT OBITELJIMA

Jedanaesta godišnjica 9/11

Ukupan broj poginulih premašio je 3 tisuće, uključujući izravne žrtve, njujorške policajce, vatrogasce i osoblje u Pentagonu

Bez obzira tko je ovo napravio, radi se o strašnoj tragediji
Bez obzira tko je ovo napravio, radi se o strašnoj tragediji (Wikipedia)
Više o

New York

,

Osama bin Laden

,

teroristički napad

,

Al Qaida

,

9/11

,

njujorški blizanci

,

teorije zavjere

,

Twin Towers

,

WTC zgrada 7

,

godišnjica tragedije

11. rujna 2001. dogodila se jedna od najvećih tragedija u modernoj povijesti koju službeni izvori zovu najvećim terorističkim napadom na SAD. Službena verzija tragedije glasi da je 19 terorista Al-Qaide otelo četiri američka putnička zrakoplova i njima izvršilo napade na civilne i vojne ciljeve.

Dva su zrakoplova udarila u newyorške Blizance, zgrade Svjetskog trgovačkog centra na Manhattanu, svaki avion u jedan toranj nakon čega su se obje zgrade zapalile i srušile. Drugi udar dogodio se u izravnom televizijskom prijenosu. Treći je zrakoplov, po službenoj verziji, udario u zgradu Pentagona, dok je četvrti avion pao u polje u Pennsylvaniji nakon sukoba putnika i terorista koji su preuzeli avion. Nije bilo preživjelih niti u jednom avionu, a ukupan se broj poginulih popeo na preko 3 tisuće.

Vrlo brzo nakon udara aviona u Blizance Vlada SAD objavila je da su organizatori napada Osama bin Laden i Al-Qaida, do tada opskurna organizacija bez većeg medijskog publiciteta.

Ubrzo nakon tragičnih događanja pojavile su se glasne sumnje u službenu verziju američke Vlade. Kako su tornjevi WTC-a građeni upravo da bi mogli izdržati i udar zrakoplova, a rušenje je nakon pregleda snimki podsjetilo na kontrolirano rušenje, sve je više stručnjaka izrazilo sumnju u službenu verziju događanja. 

>> Američki arhitekti traže novu istragu o rušenju tornjeva WTC-a >>

Ništa manje sumnjiva nije ni snimka na kojoj bin Laden preuzima odgovornost za napad. Bilo kako bilo, upravo je 9/11 postao okidač za američki napad na Afganistan na čelu koalicije međunarodnih snaga u svrhu uništenja Al-Qaide i talibana koji su ih podržavali. 

>> Istina o istini o "slučaju 9/11" >>

Pad Blizanaca izazvao je mnoge kontroverze koje i dalje traju, jer analize svih snimki i svjedočenja preživjelih iz Blizanaca, policajaca i vatrogasaca ne daju za pravo službenoj verziji, koju je Vlada objavila nakon što je osnovana posebna komisija koja je ispitala događanja. 

>> 9/11 - legenda, mit ili jednostavno tragedija? >>

Najveću misteriju i okidač za sve teorije zavjere predstavlja rušenje zgrade 7 u kompleksu WTC-a, koja se jednostavno urušila bez i jednog vidljivog razloga, a na snimkama ruševina Pentagona nema niti traga aviona ili tijela putnika. Listu svih prigovora službenoj verziji možete pronaći u linkovima u članku. 

>>9/11 - zavjera ili istina >>

Nakon što je prošle godine ubijen i Osama bin Laden, iako je i ta verzija događaja sumnjiva, ništa ne može promijeniti činjenicu da se na današnji dan dogodila strašna tragedija koja je promijenila sliku svijeta i način razmišljanja ove generacije. 

Slava svim poginulima i iskrena sućut njihovim obiteljima. 

11.09.2012. 00:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh