« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
PRETUŽNO

Jedan ubojica Luke Ritza dobio jednu godinu zatvora

Protiv prvooptuženog je postupak obustavljen, a trećeoptuženom su izrečene odgojne mjere

Luka Ritz
Luka Ritz (Wikipedia)
Više o

Luka Ritz

,

ubojstvo Luke Ritza

,

suđenje za ubojstvo Luke ritza

"Nemamo pojma da je danas moguća presuda. Nismo dobili nikakav poziv sa suda", kazala je za Index.hr s ogorčenjem u glasu majka ubijenog Luke Ritza, Suzana i dodala kako ona ni njezin suprug Reno "ni slučajno neće doći". Na pitanje kakvu presudu očekuju, Suzana Ritz kaže: "Očekujemo da se kazni zločin i da se pošalje poruka nasilnicima!".

Međutim, presuda koju je danas prema saznanju Indexa donio Općinski sud za maloljetnike neće poslati adekvatnu poruku nasilnicima. 

Prema pisanju Indexa, protiv prvooptuženog J.J. postupak obustavljen. Drugooptuženi R.L. nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora. Trećeoptuženi M.K. je nepravomoćno osuđen na odgojene mjere.

Presuda je trebala biti donesena još početkom mjeseca, no Državno je odvjetništvo zatražilo odgodu zbog neusuglašenih mišljenja vještaka. Naime, zagrebački vještaci tvrde da je aneurizma (nenormalno proširenje krvne žile) uzrokovala smrt mladića, dok splitski i riječki tim tvrde da je uzrok smrti premlaćivanje. Upravo su oprečni nalazi zagrebačkoga i splitskoga tima bili motiv da se zatraži i treće vještačenje kojim bi se potvrdio točan uzrok smrti zagrebačkoga maturanta.

25.10.2010. 15:53:18
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    mihaela
    16.10.2013. 21:27
    hej luka poz te mihaela znam da ti je teško ali znaj da ču te uvijek voljeti kao što ti mene voliš pusa čao tvoja miha
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh