« Seks
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
VJEROVALI ILI NE

Je li to moguće: Muškarci više ne uživaju u felaciju kao prije?

Osam od deset muškaraca više uživa u oralnom zadovoljavanju svojih partnerica nego što uživa u tomu da one oralno zadovoljavaju njih

Fotografija vijesti
Više o

seks

,

seksualnost

,

oralni seks

,

veličina penisa

,

kunilingus

,

felacio

Unatoč tomu što tvrdnja iz naslova zvuči pomalo nevjerojatno, pa čak možda i kao klasična navlakuša, statistika ne laže. Heteroseksualni felacio svoj je vrhunac popularnosti sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća, kad je bio važan dio svakodnevne popularne kulture. Od tog se vremena štošta promijenilo.

Studija provedena u Kanadi na reprezentativnom uzorku muškaraca starih između 25 i 50 godina pokazala je kako čak osamdeset posto njih preferira kunilingus naspram felacija. Narodnim rječnikom rečeno - osam od deset muškaraca srednje životne dobi više uživa u oralnom zadovoljavanju svojih partnerica nego što uživa u tomu da one oralno zadovoljavaju njih.

Iako i sam autor studije Geoff Dyer tvrdi kako ne treba donositi preuranjene zaključke (konačno, činjenica da muškarac preferira oralno zadovoljavati partnericu i dalje ne znači da ne uživa kad ona to radi njemu), rezultati istraživanja svakako su zanimljivi i vrijedni dodatnog razmišljanja.

Dio stručnjaka smatra kako ovaj fenomen može objasniti činjenica da današnji muškarci imaju puno više kompleksa kad je njihovo tijelo u pitanju nego što je to ranije bio slučaj, posebice kad se radi o veličini penisa, čemu je zasigurno „kumovao" i snažan društveni pritisak koji prati tzv. „kulturu obdarenosti".

Drugi pak tvrde kako su teze o „smrti felacija" ipak preuranjene te da se uglavnom radi o tome da su žene postale samosvjesnije u seksu, što za posljedicu ima veću nesebičnost muških ljubavnika. U prilog ovoj tvrdnji svakako ide i podatak da muškarci češće pitaju svoje ljubavnice jesu li zadovoljne „odrađenim", dok je to u obrnutoj situaciji puno rjeđe slučaj.

Kojoj se strani ovog argumenta prikloniti, ostavljamo svakom od naših čitatelja da procijeni za sebe. Ako ništa drugo, za vrhunsko oralno zadovoljavanje veličina jezika ne igra gotovo nikakvu ulogu! 

03.05.2012. 20:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh