« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
AKTIVISTI SE PITAJU:

Je li Davor Jelavić nekompetentan ili naklonjen Hoto grupi?

Nakon razgovora s Tomislavom Horvatinčićem pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo stanarima Varšavske je poslao novo Rješenje u kojem se Tehnici odobrava korištenje nogostupa

(Ranko Šuvar/Cropix)
Više o

Pravo na grad

,

Zelena akcija

,

Hoto grupa

,

Tomislav Horvatinčić

,

Cvjetni prolaz

,

Davor Jelavić

,

Varšavska

,

Gradski ured za graditeljstvo

Pročelnik Gradskog ureda za graditeljstvo, Davor Jelavić, 23. veljače 2010. u više je medija izjavio kako Tehnika, unatoč Rješenju Ministarstva prostornog uređenaja od 22. veljače, kojim se uvažavaju žalbe stanara Varšavske, može nastaviti sa zauzimanjem javno - prometne površine u pješačkom dijelu Varšavske ulice.

Pročelnik je istog dana izjavio i kako Grad Zagreb nije dužan izdati novo Rješenje na koje se stanari Varšavske ponovno mogu žaliti Ministarstvu. No, Jelavić je u četvrtak sam sebe dematirao poslavši stanarima Varšavske novo Rješenje na koje se oni mogu žaliti u roku od 15 dana.

U Rješenju (pdf), od 26. veljače 2010. stoji kako se društvu Tehnika d.d. Zagreb odobrava privremeno korištenje nogostupa u Varšavskoj ulici (od Gundulićeve ulice do Cvjetnog trga) i to u trajanju od 125 dana, a u svrhu podizanja zaštitne ograde u sklopu izgradnje ulazno izlazne rampe podzemne garaže poslovno stambenog objekta Cvjetni prolaz.

Time se zauzimanje javno - prometne površine odgađa na barem još 2 tjedna što će inicijativa Pravo na grad i Zelena akcija iskoristiti za nove prosvjedne i pravne aktivnosti kako bi zaustavili uništavanje pješačke zone u Varšavskoj ulici, navodi su u zajedničkom priopćenju Prava na grad i Zelene akcije.

Aktivisti se nakon takvih izjava i postupaka pročelnika Jelavića pitaju je li razlog za to njegova nekompetentnost za posao koji obavlja ili se pak radi o tome da je pročelnik previše zainteresiran da se projek Hoto grupe što prije nastavi.

U svrhu razjašnjenja te dileme, pročelnik Jelavić bi, smatraju aktivisti, javnosti trebao objasniti o čemu je u četvrtak prijepodne u svom uredu razgovarao s Tomislavom Horvatinčićem.

04.03.2010. 20:26:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh