« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NJIH 18

Bandić uručio stipendije učenicima i studentima s invaliditetom

Vi ste naša mlada snaga i uzdanica i sve što uložite u znanje vratit će vam se trostruko, poručio je gradonačelnik stipendistima

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Milan Bandić

,

stipendije

,

invaliditet

,

Iris Gregurek

,

Višnja Fortuna

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je danas 18 stipendija učenicima i studentima s invaliditetom.

Kako je rečeno pri uručivanju ugovora u Gradskoj upravi, učenička stipendija je 1.245,20 kuna na mjesec, a studentska 1.867,80 kuna. U školskoj/akademskoj godini 2009./2010., uključujući i učenike i studente s invaliditetom koji i dalje dobivaju stipendiju, stipendiju primaju 22 učenika i 17 studenata s invaliditetom, za što je u gradskom proračunu osigurano 737.000 kuna.

Gradonačelnik Bandić najavio je da će se iduće godine povećati broj stipendija koje grad dodjeljuje učenicima i studentima s invaliditetom. Zahvalio je stipendistima što rade na sebi jer se, kako je rekao, "mi jedino možemo, tamo gdje idemo u Europu, boriti znanjem".

"A vi ste naša mlada snaga i uzdanica i sve što uložite u znanje vratit će vam se trostruko", poručio je stipendistima gradonačelnik Bandić.

Na dodijeljenim stipendijama zahvalila je u ime svih stipendista studentica Iris Gregurek, koja je istaknula kako učenicima i studentima s invaliditetom stipendije mnogo znače jer je školovanje samo po sebi skupo, bez dodatnih izdataka koje kao invalidi imaju.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna izjavila je novinarima da je i ove godine grad Zagreb dodijelio stipendije učenicima i studentima s invaliditetom te da je to za njih iznimno važno jer im je velika pomoć u učenju, radu i savladavanju svakodnevnih teškoća.

Na temelju natječaja za školsku/akademsku godinu 2009./2010., na koji su stigle 23 prijave, dodijeljeno je deset stipendija učenicima i osam stipendija studentima s invaliditetom, a pet prijava na natječaj nije zadovoljilo zadane uvjete.

Grad Zagreb treći put dodjeljuje stipendije učenicima i studentima s invaliditetom u skladu sa strategijom izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2010. (hina/metro-portal)

04.03.2010. 15:29:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh