« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
NOĆNO PONAVLJANJE GRADIVA

Jastuk koji govori spas za svakog studenta

Sound Asleep ima ugrađeni zvučnik preko kojeg se može slušati sadržaj s MP3 ili CD playera - idealno za učenje dok spavate

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart - Ilustracija)
Više o

učenje

,

Godfrey Bloom

,

kroasani

Studenti često jednostavno ne mogu stići pripremiti se za ispite onako kako bi to htjeli. U namjeri da u kratkom vremenu upiju što više informacija (potrebnih i nepotrebnih) pribjegavaju raznim tehnikama, raznim tajnim metodama brzog pamćenja, drogama, kavi, alkoholu... gotovo svaki od njih ima neku svoju strategiju.

Ali njihovim mukama možda je već došao kraj. „Sound Asleep" je jastuk koji unutar svojih vlakana ima ugrađen zvučnik koji se pak može priključiti na CD player ili MP3 player. Košta nekih 20 funti. Uz njegovu pomoć, studenti mogu tijekom čitave noći slušati unaprijed snimljena predavanja ili bilješke onoga što uče. Istraživači tvrde da im veliki dio toga na kraju i ostane u glavi. To noćno ponavljanje gradiva iznimno je korisno, a sam jastuk našao je i širu primjenu; naime, rado ka kupuju ljudi čiji partneri nenormalno glasno hrču. Žrtve iz ovakvih situacija jednostavno si puštaju neku ugodnu glazbu kako bi uspjeli ublažiti partnerovo 'maltretiranje'.

Osim toga, i studenti mu pribjegavaju sve češće, naročito kad se bliže ispiti. Učinkovitost tehnologije potvrđuje i jedna američka studija koja je objavljena prošle godine i koja je dokazala da se sutradan možemo prisjetiti onoga što slušamo tijekom noći i dok spavamo. Profesorska struka nije toliko euforična. Kako piše DailyMail, Marcia Twelftree, nekadašnja ravnateljica jedne škole iz Berkshirea i prosvjetni stručnjak, kaže kako je uvijek bila otvorena prema novim idejama, ali da nikako ne bi voljela da jastuk i slična mu tehnologija zamijene tradicionalne načine učenja. Neki studenti se vjerojatno ne bi složili s njom.

11.05.2010. 08:20:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh