« Život
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
EH, DA...

Jasan znak da je vezi došao kraj...

Znanstvenici tvrde da su otkrili da postoji jedan neočekivani znak koji bi mogao upućivati na rastavu braka

Što pokazuje da je gotovo?
Što pokazuje da je gotovo? (Shutterstock)
Više o

brak

,

rastava braka

,

veza

Veza ili brak bez svađa, uspona i padova gotovo da i ne postoji, no ne završi svaka takva u ropotarnici povijesti - ipak, znanstvenici tvrde da su otkrili da postoji jedan neočekivani znak koji bi mogao upućivati na rastavu braka

Možda zvuči čudno, ali od samog početka možete 'predvidjeti' budućnost neke veze. Tako barem tvrdi istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Personality and Social Psychology. 

Znanstvenici su pratili 168 parova čak 13 godina kako bi otkrili što upućuje na rastavu i što je potrebno za dugotrajni i zdravi brak.  Prema istraživanju, parovi koji su 'previše zaljubljeni' na samom početku, odnosno pokazuju više pažnje i ljubavi nego većina parova, imaju određeni rok trajanja

"Parovi koji su se rastali unutar 7 godina pokazivali su čak 1/3 više pažnje i zaljubljenosti nego oni koji su ostali sretno vjenčani", zaključili su autori istraživanja. Međutim, to ne znači da je pokazivanje ljubavi krivo ili da se morate 'obuzdati'.

Stručnjakinja za veze i psihologinja Madeleine Mason Roantree tvrdi: "Postoji razlika između parova koji su toliko 'zaluđeni' jedan drugim da ignoriraju društveni kontekst i okolinu i onih koji su jednostavno nježni jedan prema drugom."

21.08.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh