« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
TAKO SE TO RADI!

Japanski se ministar odrekao plaće zbog pogreške svojih zaposlenika

Goshi Hosono, zvijezda u usponu svoje demokratske stranke, rekao je da se zbog greške podređenih odriče svoje plaće koja u protuvrijednosti iznosi oko 112 tisuća kuna

Fotografija vijesti
Više o

Japan

,

Fukushima Daiichi

,

goshi hosono

Zbog pogreške zaposlenika u svom ministarstvu koji su neoprezno uklonili radioaktivnu zemlju iz Fukushime, japanski ministar okoliša Goshi Hosono objavio je da će se odreći svoje mjesečne plaće tijekom cijelog mandata, prenosi Hina.

Goshi Hosono, zvijezda u usponu svoje demokratske stranke, rekao je da se zbog greške podređenih odriče svoje plaće koja u protuvrijednosti iznosi oko 112 tisuća kuna.

Jedan stanovnik Fukushime, koji živi 60-ak km od nuklearne centrale Fukushima Daiichi teško oštećene u potresu i tsunamiju u ožujku, uputio je prošlog tjedna na analizu ministarstvu okoliša paket zemlje iz njegovog dvorišta.

Nakon diskusije što poduzeti s paketom, jedan djelatnik ministarstva predložio je da se njegov sadržaja istrese izvan Tokija. U tome mu je pomoglo još nekoliko kolega, a upleteni su bili i njihovi neposredni šefovi. Svi su kažnjeni, smanjenjem plaća i opomenama pred otkaz i premještajima.

Ministar je sebi zbog cijelog slučaja odlučio uskratiti plaću. "Kao prvi čovjek toga ministarstva nosim tešku odgovornost", rekao je.

18.11.2011. 12:18:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh