« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
INMUSIC 2016

Jake Bugg na INmusicu #11

Jake Bugg po prvi puta stiže u Hrvatsku – na INmusic festivalu će uz svoje hitove premijerno izvesti i pjesme s najnovijeg albuma!

Jake Bugg na INmusicu
Jake Bugg na INmusicu (INmusic)
Više o

ulaznice

,

cijena ulaznica

,

INmusic 2016

,

Jake Bugg

Odrastao je pod utjecajem Oasisa i velikana klasičnog rocka poput Jimija Hendrixa, The Beatlesa i Johnnyja Casha zbog čega ne čudi da i pjesme Jake Bugga baš poput pjesama ovih glazbenih legendi sadržavaju nešto bezvremensko. Uz note modernog vremena vješto ukomponirane s retro zvukom sedamdesetih, snaga i kvaliteta Buggovih pjesama rezultat su njegovog nevjerojatnog pjesničkog talenta i specifičnog vokala. Sa sigurnošću iskusnog i zrelog glazbenika Bugg s iznimnom lakoćom i uvjerljivošću predstavlja svoju glazbu iako je prije tek nekoliko dana proslavio svoj 22. rođendan. Već sada je uspješan i cijenjen među kolegama te je jasno kako ovog mladog glazbenika čeka još uspješnija budućnost!

Jake Bugg počeo je svirati gitaru s 12 godina. Nakon nekoliko godina školovanja, gdje je pohađao i predmete iz glazbene tehnologije, sa 16 godina odustaje od škole kako bi više vremena posvetio pisanju vlastite glazbe te uskoro počinje nastupati na velikim europskim festivalima. Buggovu kvalitetu brzo je prepoznao i BBC koji od samih početaka Buggove karijere na svojim radio stanicama redovno emitira njegove pjesme. Sa samo 17 godina nastupio je na ''BBC Introducing Stageu'' Glastonbury festivala te je jedini glazbenik koji je gotovo odmah nakon prvog nastupa na "BBC Introducing Stageu" pozvan da nastupi i na prestižnom Glastonburyjevom Pyramid Stageu! S nepunih 18 godina potpisuje ugovor s velikom izdavačkom kućom i postaje međunarodno prepoznat glazbenik.

Debitantski album jednostavnog naziva "Jake Bugg" s energičnim pjesmama i emocionalnim baladama izašao je 2012. godine te je brzo zasjeo na prvo mjesto britanskih glazbenih ljestvica. Na drugom studijskom izdanju, "Shangri La" iz 2013. godine, Bugg je surađivao sa cijenjenim glazbenim producentom Rickom Rubinom te su na albumu gostovali Pete Thomas (Elvis Costello, Arctic Monkeys) i Chad Smith (Red Hot Chili Peppers). Uz odlične kritike albuma, Bugg je nominiran za Brit Awards u kategoriji ''British Breakthrough Act'', a također je dobio priznanja za ''Best New Act'' od strane Q Awardsa te ''Best Solo Artist'' od strane glazbenog časopisa NME. Dugoočekivani treći album "On My One" donosi nešto mračniji zvuk nego što je bio na prva dva albuma. U Buggovom rodnom Nottinghamu umjesto "on my own" (u prijevodu -samostalno) kaže se "on my one" te ga je to inspiriralo za naziv novog izdanja. Na novom albumu Jake se okrenuo nešto izraženijem blues vokalu, sam je napisao svih 11 pjesama, a sam je i snimio većinu instrumenata. Također je i producirao većinu albuma. O procesu stvaranja albuma kaže:"Bilo je izazovno, ali to je nešto što sam osjećao da moram napraviti. Za mene blues znači pjevanje i izražavanje emocija tako da ih i drugi mogu osjetiti. U tome je ljepota glazbe. Volim vjerovati kako sam to postigao ovim izdanjem."

Novo studijsko izdanje dostupno je 17. lipnja, a samo nekoliko dana nakon toga Jake Bugg će nastupiti na zagrebačkom INmusic festivalu gdje će uz dobro poznate hitove premijerno izvesti i pjesme s najnovijeg albuma!

Mnogi izvođači koji će nastupiti na jedanaestom izdanju INmusic festivala ovoga proljeća obogaćuju glazbeni svijet svojim novim albumima te će publika ovogodišnjeg INmusica među prvima čuti brojne nove pjesme, ali i hitove izvođača poput Jakea Bugga, Florence + The Machine, PJ Harvey, Gutterdämmerung featuring Henry Rollins, Skunk Anansie, The Kooks, Wilco, Django Django, The Coral, Yeasayer, The Heavy, Pat Thomas and Kwashibu Area Band, Orkesta Mendoza, Monoswezi, My Baby te mnogih!

INmusic festival #11 održat će se od 20. do 22. lipnja 2016. godine na Jarunu u Zagrebu uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. 

Ulaznice su dostupne putem službenog festivalskog web shopa, mogu se uplatiti u više od 100 poslovnica OTP banke Hrvatska te se mogu kupiti u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (+ troškovi transakcije) dok cijena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (+ troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicovog webshopa.

08.03.2016. 11:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh