« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
SAVJETI

Jaja pecite na maslinovom ulju

Istraživanja su pokazala da priprema namirnica na biljnom ulju nije najbolji izbor za zdravlje jer "obična" biljna ulja zagrijavanjem otpuštaju štetne sastojke, aldehide

Omiljeni doručak
Omiljeni doručak (Arhiva)
Više o

maslinovo ulje

,

jaja

Jaja su omiljen, a ujedno i odličan izbor za doručak, ali važno je paziti kako se spremaju - preciznije, treba obratiti pažnju na kojem ih ulju ispeći.

Sadrže oko sedam grama proteina i ako ih ne pripremate na mnogo masnoće, mogu biti vrlo zdrav obrok. Uz maslinovo ulje jaja će dobiti potpuno novi okus.

Suncokretovo ulje zamijenite maslinovim i time ćete, osim esencijalnih antioksidansa koji su nam potrebni jer se bore protiv slobodnih radikala u organizmu, osigurati i znatno ukusniji obrok.

Istraživanja su pokazala da priprema namirnica na biljnom ulju nije najbolji izbor za zdravlje jer "obična" biljna ulja zagrijavanjem otpuštaju štetne sastojke, aldehide.

Iako je i maslinovo ulje biljno, zagrijavanjem ovog ulja ipak se otpušta manje aldehida. Istodobno, brže se zagrijava, što čini da se jaja brže ispeku, a zadrže punoću okusa.

03.09.2019. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh