« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
OBEĆANJE, LUDOM RADOVANJE

Jadranka Kosor tvrdi da će sve učiniti da ne poskupi plin

Predsjednica Vlade Izjavila je danas na Mirogoju, kako će vlada učiniti sve da do tako drastičnog poskupljenja plina, o kojem pišu mediji, apsolutno ne dođe

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (DM/cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

poskupljenje plina

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas na Mirogoju, kako će vlada učiniti sve da do tako drastičnog poskupljenja plina, o kojem pišu mediji, apsolutno ne dođe.

"Naši razgovori se nastavljaju ovaj tjedan i vjerujem da ćemo biti uspješni", kratko je prokometirala premijerka Kosor medijske napise prema kojima bi plin za kućanstva mogao poskupjeti 30 posto, a dugoročno i do 100 posto. 

Osvrćući se na sutrašnje ukidanje zadnje stope kriznog poreza, Kosor je ustvrdila kako će to "omogućiti hrvatskim građanima da lakše žive".

Naglasila je kako se prošle godine morala donjeti ta, kako je rekla, za svaku vladu pretešku odluku o novom porezu. Podsjetila je kako je tom odlukom oslobođeno plaćanja kriznog poreza oko 900.000 umirovljenika i oko 600.000 zaposlenih. "Ove su godine donesene izmjene zakona o porezu na dohodak, kojim je omogućeno da oko milijun i pol ljudi u Hrvatskoj ima veća primanja", ustvrdila je Kosor.

Kada se sve to zajedno spoji vjerujem da će se lakše i bolje živjeti u Hrvatskoj, posebno ako se uzme u obzir i to da postoje naznake povećanja izvoza za prvih devet mjeseci te naznake povećanja industrijske proizvodnje, kazala je premijerka. 

Izrazila je uvjerenje da će se, kako je kazala, uz malo više zajedništva i potpore oporbe, savladati problemi.

Kosor je novinarima rekla kako joj je odluka o kriznom porezu u njezinom mandatu predsjednice vlade bila jedna od najtežih.

"Činili smo što smo morali, ali smo donosili i neke odluke koje su značile olakšavanje gospodarstvu", rekla je dodajući kako je njezina vlada prva vlada koja je smanjila neporezna davanja za 20 ili 25 posto, kao izravnu potporu gospodarstvu.

Upitana o upozorenju guvernera Hrvatske narodne banke (HNB) Željka Rohatinskog kako su potrebne drastičnije promjene, Kosor je rekla kako su i MMF i Svjetska banka dale potporu vladinom programu gospodarskog oporavka kao i to da se taj program provodi. "Tom programu dao je potporu i guverner Rohatinski i HNB", rekla je Kosor pozvavši sve u Hrvatskoj koji, kakao je kazala, "nisu otok" da im u tome pomognu. (Hina/metro-portal)

31.10.2010. 13:53:45
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    tomo
    01.11.2010. 18:24
    Sreća pa vjerujemo u njene sposobnosti te čiste i iskrene namjere, i u to da je sposobna ovladat ičim većim od krumpir salate.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh