« Hrvatska
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
MEDIA SERVIS

Jadranka Kosor proglašena osobom godine

Posebna nagrada posmrtno je dodijeljena Silvani Novak koja je unatoč teškoj bolesti odlučila roditi dijete

(Goran Mehkek/Cropix)
Više o

Blanka Vlašić

,

Jadranka Kosor

,

silvana novak

,

osoba godine

,

Media servis

Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor osoba je i političar godine, odlučili su novinari i predstavnici medijskih institucija koji su sudjelovali u trećem po redu izboru osoba godine medijske kuće "Media servis", a svečano uručenje nagrada održano je danas u Multimedijskom centru "Media servisa".

Za sportašicu godine izabrana je Blanka Vlašić, godišnja glazbena nagrada pripala je Toniju Cetinskom, dok je nagrada za gospodarstvenika godine dodijeljena vlasniku "Agrokora" Ivici Todoriću.

Posebnu nagradu "Media servis" dodijelio je posmrtno Silvani Novak, majci koja je unatoč bolesti odlučila roditi dijete i koja je u vrlo kratkom roku uspjeli ujediniti cijelu Hrvatsku u nastojanju da joj pomogne u odlasku na liječenje.

U izboru je sudjelovalo oko 300 novinara, urednika i direktora medijskih kuća, te predstavnika medijskih institucija.

Zahvalivši na nagradi, premijerka Kosor rekla je kako nije mala stvar biti nagrađen od novinara, "osoba koje su po prirodi stvari kritične". "Doživljavam današnju dodjelu nagrade kao obvezu za budućnost i nadam se da ću tu nagradu opravdati", dodala je.

Jadranka Kosor kazala je kako se u svom političkom radu trudi unijeti rukopis međusobnog poštivanja i poštivanja drugih i drukčijeg mišljenja, odnosno graditi mostove između različitih mišljenja. Naglasila je kako je jedini način rada političara taj da su spremni 24 sata raditi i služiti građanima Hrvatske.

Cetinski je svoju nagradu posvetio baki, a umjesto Blanke Vlašić nagradu je primio njezin otac Joško koji se uspio probiti do Zagreba unatoč vremenskim neprilikama izazvanih snijegom. Umjesto Ivice Todorića nagradu je primio potpredsjednik "Agrokora" Ivan Crnjac, a posebnu nagradu primio je Silvanin suprug Silvio.

U prigodnom programu nastupili su glumica Zrinka Cvitešić i 17-godišnji saksofonist Lovro Merčep. Na svečanosti uručenja nagrada bili su i potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker te ministar kulture Božo Biškupić. (hina/metro-portal)

19.12.2009. 16:09:20
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    19.12.2009. 17:25
    vidjet ćemo da li će opravdati tu nagradu, jer kriza je tek počela, slijedeće godine bi se mogle desiti prazne police u dućanima... nadam se da sam u krivu...
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh