« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
TEŠKO JOJ

Jadranka Kosor: Nisam mislila da će biti ovako teško

Premijerka Jadranka Kosor kaže da ne razmišlja o ostavci ako prođe referendum o izmjenama ZOR-a jer nije vrijeme za kukavičluk

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Bruno Konjević/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

ZOR

,

Zakon o radu

,

novčanica

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je da će referendum o Zakonu o radu biti raspisan čim sindikalni čelnici predaju prikupljene potpise i oni budu provjereni, a Hrvatski sabor odlučite će hoće li se referendum provesti po starom ili novom ustavu.

Kosor se u razgovoru za Novu TV povodom godine dana premijerskog mandata nije složila s ocjenom da su prikupljeni potpisi građana svojevrstan bunt i "potpisivanje protiv nje". "Mislim da imate potpuno krivo. Ne, ne radi se o buntu", rekla je Kosor. Ustvrdila je da građani nisu davali potpise protiv nje, nego su zastupali referendumsko pitanje, pri čemu je ocijenila da dio javnosti "nema pravi dojam o čemu se zapravo radi".

Na pitanje je li spremna dati ostavku ako referendum prođe, odgovorila je da uopće ne razmišlja o ostavci, nego o tome kako što bolje obaviti svoj posao. "Nije vrijeme za bjegove i kukavičluk, već za hrabre i odlučne poteze", rekla je premijerka i dodala kako je sigurna da može voditi vladu. "Sigurna sam da mogu voditi vladu i da ću je voditi do kraja mandata, te da ću provesti program gospodarskog oporavka", istaknula je i ponovno pozvala sindikate na razgovor.

>> Jadranka Kosor predložila članove svoje Vlade

Prije godinu dana, kada je preuzela dužnost, kazala je, nije znala koliko je loše stanje u državi, te je ustvrdila da su se neki problemi mogli i morali riješiti i prije. "Da će biti ovako teško, to nisam mislila jer su polako ali sigurno isplivali problemi koji su mogli i morali biti riješeni prije, od brodogradnje do mnogih drugih", ustvrdila je.

Na pitanje o razlozima odlaska bivšeg premijera Sanadera kratko je odgovorila da se ne namjerava baviti prošlošću i Sanaderovim odlaskom, pri čemu je dodala da su joj nakon godinu dana "puno jasniji razlozi tog odlaska".

Govoreći o odnosu s predsjednikom Ivom Josipovićem, kazala je kako je "jedno vrijeme bilo ugađanja glasovira", a sada "odlično surađuju". Za čelnika SDP-a Zorana Milanovića rekla je kako bi voljela da katkad "kaže koju riječ potpore projektima koji su važni za Hrvatsku". (hina/metro-portal)

01.07.2010. 22:18:52
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    02.07.2010. 08:35
    a to je tek početak... šta će bit tek kada ljudi više neće moć kreditima isplaćivat kredite i kada neće imat šta za jest :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh