« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
JAČANJE ODNOSA

Jadranka Kosor i Vladimir Putin u subotu se sastaju u Moskvi

Predsjednica hrvatske vlade u Rusiji će otvoriti predstavništvo Hrvatske gospodarske komore

jadranka kosor
jadranka kosor (Sandra Šimunović/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

Vladimir Putin

,

KWS 10

,

Fashion.hr Industrija

,

sajam mode

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor će u subotu, 19. lipnja u Moskvi otvoriti predstavništvo Hrvatske gospodarske komore i pritom će se sastati s ruskim premijerom Vladimirom Putinom.

Otvaranje predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Moskvi, čija je svrha daljnje jačanje gospodarskih odnosa između dviju zemalja, najavljeno je tijekom službenog posjeta premijerke Kosor Rusiji u ožujku ove godine. Taj je posjet bio prvi službeni posjet nekog predsjednika hrvatske vlade Rusiji uopće i tom su prigodom potpisana tri sporazuma između dviju vlada.

Riječ je o Sporazumu o uzajamnim putovanjima državljana Hrvatske i Rusije, Ugovoru o suradnji u izgradnji i eksploataciji plinovoda na teritoriju RH i Ugovor o gospodarskoj i znanstveno-tehničkoj suradnji.

Ugovor o izgradnji i eksploataciji plinovoda na teritoriju RH stvara pravni okvir za uključivanje Hrvatske u Južni tok, rekla je Kosor nakon potpisivanja.

Predsjednica hrvatske vlade kazala je kako se potpisanim sporazumom otvara put za osnivanje zajedničke tvrtke između Gazproma i Plinacroa koja će biti u 50 postotnom vlasništvu tih dviju tvrtki. (hina/metro-portal)

16.06.2010. 17:20:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh