« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Jabučni ocat za ljepotu i zdravlje

Jabučni ocat je prava mala prirodna riznica zdravlja i ljepote koju treba iskoristiti na sve moguće načine, pa evo nekoliko savjeta..

Jabučni ocat ima mnoge primjene
Jabučni ocat ima mnoge primjene (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

ljepota

,

savjeti

,

jabučni ocat

Jabučni ocat je sve samo ne običan začin za salate - on je prava mala prirodna riznica zdravlja i ljepote koju treba iskoristiti na sve moguće načine, pa evo nekoliko savjeta...

Zbog svojih antibakterijskih svojstava jabučni ocat je idealna zamjena za tonik pogotovo za osobe koje imaju problema s masnom kožom. Pomiješani jabučni ocat s jednakom količinom vode predstavlja idealan prirodni tonik koji se uz pomoć vatice nanosi na lice i čist ga. Potrebno je pripaziti da se ocat ne nanosi u blizini očiju.

Ako se pomiješa jednaki omjer vode i jabučnog octa i nanese se na kosu pa se izmasira vlasište uspješno će se ukloniti prhut. Valsište je nakon tretiranja octom potrebno isprati, a tretman je potrebno ponoviti dva puta na tjedan.

Za čvrste, zdrave i sjajne nokte se preporuča pomiješati malo biljnog ulja i jabučnog octa pa se dobivenom smjesom istrljati nokte kako bi se nokti učvrstili.

Kako bi se koža očistila i kako bi se otvorile pore potrebno je kombinirati bentonit glinu i jabučni ocat jer alkoholni ocat zatvara pore i uklanja mrtvu kožu s lica i tijela, a glina izvlaći nečistoće koje su se nakupile u porama.

Više savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
04.06.2018. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh