« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci
BIG BROTHER U OKRUŽENJU!

Izvanredno stanje u Bangkoku

Žestoki ulični sukobi podjeljenih struja

Barikade na ulicama Bangkoka
Barikade na ulicama Bangkoka (AFP)
Više o

Tajland

,

Bangkok

,

izvanredno stanje

,

Samak Sundaravej

Izvanredno stanje uvedeno je u Bangkoku, nekoliko sati nakon žestokih sukoba između pristaša i protivnika tajlandskog premijera Samaka Sundaraveja, čije tisuće oponenata nastavlja zahtijevati ostavku okupirajući sjedište vlade.

"Zbog noćnog nasilja koje je poremetilo red u zemlji vlada je proglasila izvanredno stanje u Bangkoku što će utjecati na individualne slobode", objavila je vlada putem državnog radija.

U sukobima je jedna osoba poginula a 44 ih je ozlijeđeno, među kojima tri mecima, priopćeno je iz Nacionalnog centra za izvanredno stanje.

"Muškarac od 53 godine pretučen je tupim predmetima. Preminuo je u bolnici", kazao je on.

Samak je imenovao glavnog zapovjednika vojske generala Anuponga Paojindu na čelo ekipe zadužene za primjenu izvanrednih mjera.

"U skladu s izvanrednim stanjem, Anupong može zabraniti pristup nekim mjestima i primorati ljude da napuste bilo koje mjesto", dodao je radio.

Okupljanja više od pet osoba odsad su zabranjena.

U noći su se tisuće prosvjednika za i protiv vlade sukobile u Bangkoku prema podacima policije koja je ustanovila da je bilo pucnjave i zatražila od vojske da joj priskoči u pomoć.

Ekipa hrvatskog Big Brothera od 50-ak natjecatelja, novinara i tehničke ekipe nalazi se u filmskom gradu izvan Bankoka, i tvrde da je za sada sve u redu.

02.09.2008. 11:04:25
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh