« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
SVETI OTAC

Izvanredna dobrodošlica Papi u Hrvatskoj

Papa oduševljen srdačnošću 400.000 ljudi na Hipodromu u Zagrebu

Fotografija vijesti
Više o

papa Benedikt XVI.

,

Benedikt XVI

,

papa

,

dolazak Pape

Federico Lombardi, ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice danas je rekao kako je dobrodošlica i prihvaćanje pape Benedikta XVI. u Hrvatskoj izvanredna, kako od naroda, tako i od državnih autoriteta, prenosi Hina.

Predsjednik Republike i svi u Vladi srdačno su prihvatili Svetog Oca što je on i osobno osjetio - sudjelovali su na svim susretima na kojima je Papa dosada bio u javnosti: na susretu s intelektualcima i predstavnicima društvenog, kulturnog i sportskog života u HNK, zatim s mladima na Trgu bana Jelačića i danas na Hipodromu, a ne samo na protokolarnim susretima, kazao je Lombardi na brifingu za novinare u Press centru.

Politički autoriteti primili su Svetog Oca s poštovanjem i radošću, a u narodu se to osjetilo i vidjelo na jučerašnjem susretu Pape s mladima na Trgu bana Jelačića gdje se okupilo oko 30.000 mladih, a procjenjuje se da ih je s okupljenima na Kaptolu i u okolnim ulicama bilo oko 50.000.

Danas se, dodaje, isto osjećala velika srdačnost naroda koji je primio Svetog Oca na Hipodromu u Zagrebu gdje se prema službenim tvrdnjama okupilo više od 400.000 ljudi.

05.06.2011. 14:30:50
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh